Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Div 2-klubb blåst av "miljardär" - bluffmakare lovade jättesatsning

Foto: SCANPIX

En person utgav sig för att vara miljardär och lovade satsa miljonbelopp i division 2-klubben Bollnäs GIF/FF.
Nu har allt visat sig vara en bluff.
- Känns som ett övergrepp på hela föreningen, säger ordföranden Micke Morin till helahälsingland.se. 

Nyligen kontaktades nyblivna division 2-klubben Bollnäs GIF/FF av en person som utgav sig vara Unibets grundare Anders Ström. Personen ville anonymt sponsra Bollnäs med 1,2 miljoner kronor årligen, skriver helahälsingland.se.

Under den senaste veckan har Bollnäs haft mycket kontakt med "sponsorn". Inte bara ordföranden Micke Morin utan även klubbens tränarduo och lagkapten har haft samtal med personen. 

Med tiden började dock Morin ana oråd. Efter ett spelarmöte som "sponsorn" var med på via högtalartelefon reagerade flera spelare på att "Ström" pratade skånska när de hade hört Unibet-grundaren prata stockholmska i Olof Lundhs podcast från i somras.

- Jag var ju frågande till just det, men han hävdade då att det oftast kändes bekvämare att prata skånska. Det var ju såklart ganska märkligt, säger Bollnäs ordförande Micke Morin till helahälsingland.se.

Unibet har nu dementerat att det är Anders Ström som vill stötta Bollnäs och klubben har insett att man blivit lurad av en bluffmakare.

- I dag är det tungt, för mig känns det värst att ha stått framför spelare och ledare och presenterat något som inte var sant. Jag kan också känna mig personligen kränkt, och det är ett sorts övergrepp på föreningen. Så mycket tid har lagts på det här som vi hade behövt för annat, säger Micke Morin.

Bollnäs ska nu se över möjligheten till en polisanmälan för bedrägligt beteende, uppger helahälsingland.se.

Publicerad 2016-10-12 kl 09:17
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER