Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Division 2-klubb bröt mot corona-regler - runt 300 åskådare på läktarplats

Sverige

IFK Malmö blev på söndagen klart för division 1.
Samtidigt var närmare 300 åskådare på plats, skriver Sydsvenskan.
Därmed bröt föreningen mot att max 50 personer får besöka matcher i Sverige. 
"Helt oförsvarligt och svårt att förstå", skriver Lars-Christer Olsson, 2:e vice ordförande i SvFF:s förbundsstyrelse, i ett sms till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Division 2-laget IFK Malmö besegrade på söndagen Varbergs GIF med 2-1 på Stadion och blev därmed uppflyttat till division 1. Det gjorde Skånelaget inför närmare 300 åskådare på läktarplats, skriver Sydsvenskan.

Därmed bröt IFK Malmö mot corona-restriktionen gällande att endast 50 personer får besöka idrottsevenemang i Sverige. Regeringen öppnade nyligen för att höja maxtaket från 50 till 500 personer, men nyligen kom besked om att 50-gränsen ligger kvar. 

IFK Malmös ordförande Torbjörn Karlsson säger så här om att föreningen bröt mot restriktionen:

Att så många kom blev ett bekymmer för oss. Vi stängde insläppen tjugo minuter före avspark. En hel del blev förbannade och många klarade att ta sig in i alla fall, säger Karlsson till Sydsvenskan och fortsätter:

Annons

Det är möjligt att vi skulle kunnat hantera detta på ett annat vis. 

Sydsvenskan skriver även att Torbjörn Karlsson "informellt" sagt till tidningen att föreningen bjudit in fler än 50 personer till matchen, samt att "Stadion är stor" och frågat tidningen om man sett hur det ser ut på andra idrottsplatser. 

Svenska Fotbollförbundets Lars-Christer Olsson, 2:e vice ordförande i förbundsstyrelsen, kommenterar "coronabrottet" så här:

"Det här bör bli en fråga för såväl polisen som SvFF och vi får avvakta de processerna. Rent allmänt är det ju helt oförsvarligt och svårt att förstå", skriver han i ett sms till Fotbollskanalen. 

Olsson kan i dagsläget inte kommentera vad det kan bli för påföljd för IFK Malmö, men menar att det kommer att bli en utredning.

"Jag kan inte spekulera i eventuella påföljder. Det får utredningarna visa", skriver han. 

Annons

Fotbollskanalen söker Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. 

Publicerad 2020-10-18 kl 20:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto