Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgården flyttar upp tre talanger till A-laget

Allsvenskan

Max Croon, Gideon Granström och Kalipha Jawla
Tre lovande spelare som Djurgården nu flyttar upp.
- Vi tror väldigt mycket på dem, säger pojkakademichefen Joel Riddez till klubbens hemsida. 

3:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ser du Djurgården avancera i Svenska Cupen.

Djurgården satsar inför framtiden. Klubben väljer nu att flytta upp tre lovande spelare ur akademin till A-lagsverksamheten, meddelar klubben på sin hemsida.

Det handlar om målvakten Max Croon, mittfältaren Gideon Granström och anfallaren Kalipha Jawla. De två förstnämnda är födda 2005 och sistnämde Jawla är född 2006.

Djurgårdens pojkakademichef Joel Riddez tror mycket på talangerna och är nöjd över att spelarna genomför en flytt till A-laget.

- Det är klart att det är jätteroligt för vår akademi att vi har kunnat utbilda tre spelare som nu får chansen att tillhöra A-lagsmiljön. Det finns en långsiktig plan för de här spelarna och vi tror väldigt mycket på dem. Genom sina prestationer har de visat att de har förtjänat det här och det finns en fin potential hos dem, säger Riddez till klubbens hemsida.

Annons

Spelarna har signerat varsitt treårigt lärlingsavtal. Riddez förtydligar begreppet lärlingsavtal.

- Ett lärlingsavtal innebär att spelaren har en A-lagsmiljö i träning och därmed andra förutsättningar än i ett akademiavtal - där du bara tillhör akademin. Så i ett lärlingsavtal är det som sagt träning och matchande med A-laget som gäller - även om Max, Gideon och Kalipha åldersmässigt fortfarande kan spela matcher med DIF PA19, säger Riddez.

Djurgårdens pojkakademi har ett starkt år i ryggen med bland annat seger i Ligacupen för DIF PA19 och ett SM-silver för DIF PA17. 

Publicerad 2023-12-07 kl 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto