Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djuric vill lämna Schweiz: Det finns intresse från Tyskland

Sverige

Inget Europaspel nästa säsong för FC Zürich. Nu vill Dusan Djuric vidare.
– Det finns lag som är intresserade. Från Tyskland, säger han till fotbollskanalen.se.

Djuric och FC Zürich startade säsongen som ligamästare och fick spela Champions League mot storlag som Real Madrid, Milan och Olympique Marsielle. Laget presterade väldigt bra och vann bland annat mot Milan på San Siro.

– Det har varit en väldigt bra säsong för mig personligen. Jag fick spela Champions League och det höjde förstås självförtroendet jättemycket.

Under tiden som laget spelade stormatcher i Champions League, började de dock förlora i ligan och laget hämtade sig riktigt aldrig från sin dåliga form och slutade till sist på en sjunde plats.

– Många spelare var mätta, tror jag. De var nöjda med vad de hade presterat i Champions League. Men för mig fanns motivationen alltid där. Man måste vara professionell, säger Djuric.

Annons

Det här var den forna Halmstadspelarens tredje år i Schweiz, sedan han skrev på för Zürich i början av 2008. Nästa säsong kommer laget varken att spela Champions League eller Europa League, och nu menar Djuric att han är redo att lämna klubben

– Jag har varit där i två och ett halvt år och mycket har varit uppåt. Det har gått bra, jag har gjort det jag ska och blivit bättre. Nu vill jag vidare. Jag vill till ett nytt land, ett nytt, större lag och få en ny utmaning.

Har du fått några anbud?

– Nej, jag har inte fått några anbud. Det finns lag som är intresserade. Från Tyskland.

När Djuric ska välja nytt lag säger han att det förstås hade varit roligt med ett lag som kommer spela i Europa, men samtidigt menar han att det inte är en nödvändighet.

– Det är klart att man vill gå till ett lag som spelar Champions League eller Europa League. Men det kan man inte bestämma. Det är svårt att säga, men kanske är det bättre att gå till ett mittenlag som är på väg uppåt där jag får spela.

Annons

Imorgon är det match mot Bosnien-Hercegovina. Enligt den elvan Hamrén använde på träningen kommer Djuric inte att starta – men han hoppas förstås på ett inhopp.

– Det kan kanske bli 20 minuter man får hoppa in. Det har känts bra på träning.

Publicerad 2010-05-28 kl 17:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto