Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Domanski Lyfors tumör elakartad - kan inte opereras bort: "Såklart oerhört tagna"

Sverige

Marika Domanski Lyfors hjärntumör är elakartad och kommer inte gå att operera bort, det meddelade förbundet på torsdagen.
- Hela SvFF och alla spelare och ledare i damlandslaget är såklart oerhört tagna, säger  Kim Källström i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

I april i år meddelade Svenska Fotbollförbundet att damlandslagets landslagschef Marika Domanski Lyfors drabbats av en hjärntumör.

På torsdagen kom förbundet med en uppdatering på hennes sjukdomstillstånd. Tumören har konstaterats vara elakartad och den kommer inte gå att operera bort. 

- Hela SvFF och alla spelare och ledare i damlandslaget är så klart oerhört tagna av det här tunga beskedet. Vi alla är med Marika i den här tuffa tiden och kommer tillsammans ge vårt fulla stöd under hela hennes behandling, säger SvFF:s fotbollschef Kim Källström i pressmeddelandet.

Vidare meddelade föbundet att Domanski Lyfors omgående kommer påbörja vidare behandling och att de inte kan gå in på ytterligare detaljer.

Annons

Domanski Lyfors är mångårig landslagschef på SvFF. Hon var även Sveriges förbundskapten från 1996 till 2005 och tog landslaget till EM-silver år 2001 och VM-silver år 2003. Hon har även varit förbundskapten i Kinas landslag.

Publicerad 2024-05-16 kl 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto