Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter drömmålet - nu vill Svensson starta mot Irland: "Jag klarar av att spela från start"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Anders Svensson

Erik Hamrén testade Albin Ekdal och Pontus Wernbloom.
Då hoppade Anders Svensson in och satte ett drömmål - nu vill han starta mot Irland.
- Jag klarar av att spela från start, säger han.


Kim Källström är petad och Rasmus Elm sjuk. Då testade Erik Hamrén ett helt nytt innermittfält i Albin Ekdal och Pontus Wernbloom. Men då hoppade Anders Svensson in, satte ett drömmål i krysset och efter pratade han om att han vill starta mot Irland - trots att Hamrén endast ser honom som en inhoppare.

- Ja, det var väl ett av de snyggare men inte det viktigaste kanske. Det var en bra träff och det dödade matchen lite så det var skönt, sa han.

Vad tror du det betyder för dig och dina chanser att få mer speltid?

- Nej, jag tror min roll är ganska klar. I dagsläget startar jag inte men jag har kvaliteter som kan behövas och då visar jag ju fortfarande att jag kan vara med, så det är väl att behålla det, att fortfarande komma in och tillföra något när jag väl kommer in.

Du får inte starta för att Erik inte ser dig som en startspelare - men vad har du själv för ambition?

- Jag vill alltid spela så mycket som möjligt. Jag tycker fortfarande att jag kan klara av att spela från start och kanske bli utbytt om jag skulle bli trött, men det är som det är. Jag har den rollen som jag har och det är inga problem. Jag tycker att det är kul att få vara med och jag tycker att många gånger när jag har kommit in... de flesta gångerna jag har kommit in så har jag tillfört något - kanske lugnar ner det, hålla i boll eller lite smart med att coacha, prata och styra. Så det funkar, sa Svensson som har ambition att starta, trots att Erik Hamrén inte ser honom som en startspelare.

- Jaja, alla vill ju alltid spela men sedan accepterar jag min roll och kommer inte gnälla eller vara en idiot om jag inte får spela. Nu är det klart att nu är det ju lite tajtare på mitten eftersom både Kim och Rasmus är borta så vi får se hur det blir. Jag ska jobba hårt och försöka att vara i så bra form som möjligt när nästa landslagssamling kommer.

- Blir det bänken igen så är det fine, då kör jag på det och försöker förbereda mig och pusha alla som spelar. Om jag får komma in och göra något så gör jag det.

Är det någon skillnad på ambitionsnivån att starta i dag mot hur det var för fyra år sedan - är du hungrig på att starta?

- Ja, det är jag.

Publicerad 2013-08-15 kl 00:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons