Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Efter frysboxen - nu ser Toivonen ut att förlänga med PSV: "Kanske är bäst för mig"

Foto: Scanpix

Från frysbox till ordinarie.
Nu kan Ola Toivonen förlänga kontraktet med PSV.
- Det kanske är det bästa för mig, säger han.

Ola Toivonen har varit med om en minst sagt märklig tid i PSV Eindhoven. När han vägrade att förlänga sitt utgående kontrakt hamnade han i frysboxen och hotades med att skickas ner i reservlaget. Men det blev inget klubbyte som 27-åringen hoppades på och när transferfönstret stängde så svängde klubben helt. Plötsligt blev Toivonen ordinarie igen och nu kan det hela sluta med att han ändå förlänger sitt avtal.

- Det blev någon slags vändning. Det var väl september så stod man där på planen. Det var inte så mycket mer. Nu har jag sex, sju matcher, säger han.

Holländsk media har skrivit att Ola Toivonen har blivit erbjuden en förlängning med en utköpsklausul, något han själv bekräftar.

- Ja, jag tror det kom i lördags så jag har inte hunnit ta ställning till någonting, säger han.

Den största anledningen till att det inte blev ett klubbyte för Toivonen i somras var att han hade en hög prislapp. Om han ska skriva på ett nytt avtal med PSV vill han ha en fast prislapp som han ska kunna gå för sen.

- Ja, det är det vi har pratat lite löst om. Det är väl det jag söker just nu, säger han.

Hur ser du på att skriva på ett nytt kontrakt kontra att gå gratis – vad är det för för- och nackdelar?

- Att man inte får så mycket speltid. Om jag inte skriver på så tror jag inte att jag kommer spela så mycket efter nyår. Det är väl den känslan man har och det är den man har upplevt under augusti också, och september delvis. En fördel är att krita på så vet man att man får spela som alla andra år, säger Toivonen innan han kommer in på att det känns som att PSV:s taktik har gått hem om han skriver på ett nytt kontrakt.

- Ja, absolut. Men det är absolut ingen prestige för mig. Det har aldrig handlat om det. Jag ser vad som är bäst för mig. Krita på är kanske bäst just nu, säger han.

- Min förväntning var att jag ville spela Champions League och att jag inte tänkte förlänga utan jag tänkte bara låta kontraktet löpa ut. Det har inte varit något problem för klubben innan, men sedan blev det ett problem. Då får man väl anpassa sig lite efter det också.

Hur har fansen varit mot dig?

- Inga problem. Det har inte varit några problem över huvud taget känner jag. Klubben har sagt vad man tycker och jag har respekterat det. Vi har haft en dialog som har varit ärlig och bra. Det har absolut inte varit några sura miner. Jag har haft en väldigt bra dialog med klubben och tränarstaben. Så det ser bra ut för framtiden.

Hur är formen?

- Bättre. Det har varit konstigt. En konstig sommar och konstig försäsong. Man kom in där i Europa League-matchen mot bulgarerna och helt plötsligt stod man där utan någon speciell matchning. Ordentlig träning har man väl haft men man kan ju träna hur mycket man vill men så länge man inte spelar matcher så... det är inte samma sak. Så det är skönt att ha fått några matcher på sig. De senaste två, tre matcherna har känts bra.

I helgen gjorde Toivonen sitt första mål för säsongen. Svensken satte 1-0 i 2-1-segern mot Waalwijk.

- Jag tror att jag var offside faktiskt. Men jag kom fri och fintade att jag skulle lägga den i bortre men la den i främre. Det var bra. Det är klart att det är skönt. Vi spelar lite annorlunda i år med laget och man ligger lite längre ner i planen så man kommer inte riktigt till lägena man har kommit till under alla andra år i laget. Det är en lite ny anpassning.

Publicerad 2013-10-08 kl 06:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons