POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Ekdal har biffat till sig - nu är han redo för landslaget

Foto: Scanpix

Albin Ekdal.

Tyngre och mer muskulös än tidigare är Albin Ekdal redo för landslaget.

- Allting är på sin plats tycker jag, säger mittfältaren

Det så kallade sista steget, det varje ung spelare måste ta för att nå hela vägen fram, det är framför allt mentalt, tycker Sveriges förbundskapten Erik Hamrén. Men...

- Det kan ju vara fysiskt också givetvis, det sista steget. Exempelvis centralt på mittfältsposition, det är ju en enorm belastning, säger Hamrén inför Sveriges VM-kvalmatch mot Kazakstan.

- En central mittfältare måste ju ha en enorm fysisk kapacitet i dagens fotboll, fortsätter han.

För att nå den optimala fysiska kapaciteten kan det krävas styrketräning, att unga spelare lägger på sig muskler. Och det är precis vad Albin Ekdal har gjort.

- Jag har alltid varit ganska tunn, men jag har jobbat mycket på fysiken och kört en del extraträning, lagt på mig lite vikt och muskler. Så nu vinner jag de flesta närkamperna, säger Ekdal.

För tre år sedan vägde den 23-årige Cagliari-mittfältaren runt 75 kilo. I dag ligger matchvikten på cirka 83 kilogram.

- Det är viktigt som mittfältare att vara stark och kunna vinna dueller. Det är helt klart en viktig komponent i en mittfältares spel.

- Det gör mig till en bättre fotbollsspelare, absolut.

Albin Ekdal har spelat bra i italienska Serie A i flera år nu - men känner ändå inte att han förbisetts i landslagssammanhang.

- Jag har alltid fokuserat på klubblaget och att göra bra ifrån mig där. Sedan har jag så pass bra självinsikt att vet jag att jag spelar riktigt bra, då känner jag att nu, nu vill jag vara med.

- Nu tycker jag att jag gjort det bra i ett par år, och nu är jag med. Allting är på sin plats tycker jag, säger Albin Ekdal.

Publicerad 2012-09-07 kl 16:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå