POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Elm tillbaka centralt - så ska han förbättra sitt spel

Foto: Scanpix

Rasmus Elm

Rasmus Elm är tillbaka på landslagets centrala mittfält.

Det kändes bra mot Kina — och han vet precis vad som bör förbättras mot Kazakstan.

- Det finns ju alltid med, vad jag vill utveckla och vad jag vill bli bättre på.

- Det har väl varit lite upp och ner. EM och efter det var väl inte hundra, säger Rasmus Elm före ett träningspass med landslaget på Swedbank Stadion i Malmö.

Efter EM-debaclet mot Ukraina petades han från Sveriges mittmittfält. Mot England, Frankrike och Brasilien startade han antingen på en kant eller inte alls. Men mot Kina var Elm tillbaka i mittens rike.

Och det kändes bra, berättar han. Fler kombinationer och bättre kortpassningsspel än på länge.

- Kan man växla upp en nivå till och få med lite löpningar och lite instick och lite spelvändningar och sådant så kommer det att bli ännu bättre, säger Rasmus Elm.

Vill in mer i offensiven

Han vill fortsätta på det inslagna spåret i VM-kvalmatchen mot Kazakstan på tisdag, men förhoppningsvis komma med ännu mer i offensiven.

- Och få de initiativ som jag normalt är bra på.

Kort sagt: Rasmus Elm ser framåt, i dubbel bemärkelse.

- Vad man kunde ha gjort annorlunda upptar inte så mycket tid. Det är ju vad man kan göra annorlunda i fortsättningen. Det som har hänt kan man ju inte påverka.

Han såg slutet av Kazakstan—Irland (1—2) och vet ungefär vad som väntar i kvalet.

- Kazakstan borta är ingen rolig match. Jag vet att AZ (Alkmaar) spelade mot Aktobe i Kazakstan. Då var jag skadad med vi hade väldiga problem i Kazakstan. Jag antar att det är ungefär samma med landslaget. Konstgräs och svårspelat helt enkelt.

Stor skillnad

- Sedan hade väl Irland lite flyt i slutet och fick de marginalerna med sig som man behöver i ett kval. Det var väl synd för vår del att de lyckades få in 2—1.

Men det är naturligtvis stor skillnad på Kazakstan borta och Kazakstan hemma. Rasmus Elm är rätt säker på att Sverige kommer att styra matchen på tisdag.

- Fortsätta med det vi började på mot Kina. Kunna ha tempo i passningsspelet och få dem att flytta på sig, och på så sätt hitta ytor. Då tror jag att det kommer att bli svårt för dem.

Publicerad 2012-09-08 kl 12:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå