Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Elmander om måltorkan: Känner ingen press

LISSABON. Johan Elmander har inte gjort mål sedan i december – och det har bara blivit fem i Premier League.
Något han tar lätt på.
- Det är mer en rolig grej för media att skriva om, säger han till fotbollskanalen.se

Ingen Zlatan Ibrahimovic. Ingen Markus Rosenberg. Räkna med att Henrik Larsson och Johan Elmander är det svenska anfallsparet på lördag.

Elmanders måltorka till trots.

- Jag känner mig i bra form, gick bra i senaste matchen. Hundra kan man aldrig vara som fotbollsspelare men det känns bra, säger en omsvärmad Johan Elmander som spelat fyra matcher efter skadan i januari.

Hur ser du på att det var ett tag sedan du gjorde mål?

- Jag känner ingen press, har ingen press från klubben heller men är man forward och spelar i England ska man göra mål, så är det bara.

Inget som stör?

- Nej, det är en rolig grej för media att skriva om, jag har varit där förut. Sedan släpper det och då blir man hyllad i stället.

- Jag är inte den där renodlade anfallaren som gör mål i varje match även om jag har höjt mig och blivit bättre på det. Sedan har jag kommit till en bättre liga och vi spelar kanske inte det raka spelet och det kommer inte lika många chanser och kanske jobbar mer för laget.

Att han kan trivas mot ett lag som Portugal som har mycket boll har Johan Elmander visat många gånger. I höstas var han vass mot portugiserna och han sänkte Spanien 2006.

- Absolut, det är mot sådana här motståndare jag trivts bra förut och det är kanske att de håller boll och rullar runt. Då finns det chanser att bryta och kontra vilket är en av mina starka sidor.

Passar du och Henrik Larsson bra ihop?

- Vi är två spelare som springer och gör mycket för laget, jag springer kanske mer i djupet och han är lite mer target så vi kompletterar varandra bra.

Publicerad 2009-03-24 kl 20:59
Annons
Annons
Annons