Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Ericson efter nya U21-succén: ”Så otroligt stolt och lycklig”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Sverige är klart för ännu ett U21-EM efter att ha gått obesegrat genom kvalet. Efteråt var förbundskaptenen Håkan Ericson rörd.
- Det kommer bara ur magen och hjärtat just nu, jag är så otroligt lycklig och stolt, säger Ericson till Fotbollkanalen.

Sverige lyckades slå Kroatien hemma på Vångavallen med 4-2 och är därmed klart för U21-EM nästa sommar. Dessutom går laget in som regerande mästare. 

- Jag velade efter guldet förra året, skulle man fortsätta eller inte. Men vi hittade nya drivkrafter, säger Håkan Ericson. 

- Jag visste att jag hade spelare av exempelvis Kristoffer Olssons kaliber och därför kittlade det otroligt mycket att anta utmaningen. Att kunna överföra våra principer och anpassa oss till den spelartrupp vi hade nu.

Sverige har gått obesegrat genom hela kvalet och vann gruppen före starka nationer som Kroatien och Spanien. 

- Att vi nu lyckas med det och göra det så pass bra att man inte har fått stryk är fantastiskt. Jag är otroligt stolt att svensk fotboll kan få fram så här mycket talanger, säger Håkan Ericson.

- Vi har många nya spelare, men ändå ser det ungefär likadant ut. Förmågan spelarna har att ta till sig en matchplan är fantastik. 

Vad är skillnaderna och likheterna med detta laget jämfört med det som vann guld förra sommaren?
- Likheterna är att det är väldigt bra människor, det är lätt att komma in i gruppen. Man försöker inte rangordna, alla är lika, och man har väldigt roligt tillsammans. 

- Olikheterna är att det fanns starka karaktärer i den andra gruppen, både på och utanför planen, vilket i sig är häftigt. Sen tycker jag vi har ett lag som kan föra matcherna på ett annat sätt än vad de andra kunde. Vi har defensivt starka innermittfältare, säger Håkan Ericson.

När EM-guldet bärgades förra året sågs de stora framgångarna för U21 som smått ofattbart. Nästa sommar är det inte ett nederlagstippat Sverige som landar i Polen.

- Det första vi gjorde när vi sågs var att inte sätta ord på det här nya gänget, att de skulle försvara ett EM-guld. Men det är klart, jag tror att de andra lagen är imponerade utav vårt tabelläge och vilka vi har slagit, säger Ericson. 

- Det är en ny sits för ett svenskt fotbollslag att åka till en sådan här turnering där man kanske inte är solklar underdog. Det är jäkligt häftigt.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-10 kl 21:52
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER