Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson om Qatar-frågan: "Besviken på våra svenska spelare"

Sverige (herr)

Sveriges herrar är inne i slutskedet av VM-kvalet.
Nu vill damlandslagets Magdalena Eriksson se att herrspelarna tar tydligare ställning i Qatar-frågan.
"Personligen är jag lite besviken på våra svenska spelare", skriver Eriksson på Inews.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Georgien-Sverige ovan.

Under söndagskvällen spelar Sveriges herrar mot Spanien i en direkt avgörande match om en plats i Qatar-VM nästa år.

Mästerskapet har väckt kritik från omvärlden, bland annat på grund av undermåliga förhållanden för Qatars gästarbetare och bristande mänskliga rättigheter i landet. Tusentals gästarbetare har dött i Qatar de senaste åren.

I en kolumn på brittiska Inews uttrycker nu damlandslagets Magdalena Eriksson sin besvikelse över att de svenska spelarna inte gått ut och tagit ställning i Qatar-frågan tydligare.

"Jag har inte hört särskilt många individuella spelare prata ännu, och personligen är jag lite besviken på våra svenska spelare för att de inte tar en tydligare ståndpunkt. Jag förväntar mig inte att alla ska ha en åsikt, men för de som har det skulle jag uppmuntra dem att uttrycka den eftersom de har en stor plattform.", skriver Eriksson.

Annons

Hon fortsätter:

"När lag som England (och förhoppningsvis Sverige) kvalar in till VM, skulle jag genuint uppmuntra dem att prata om de vill säga någonting. På det sättet kanske någonting bra kommer ut ur det här åtminstone."

Eriksson berättar också att hon som lesbisk aldrig skulle åka på semester till Qatar.

"Jag är en fotbollsromantiker, så allt med "sportswashing" - låt säga Qatar som använder fotboll för att marknadsföra sitt land eller saudiernas övertagande av Newcastle - gör mig illa till mods till att börja med. Utöver det ser jag på det som en gaykvinna som aldrig skulle välja att åka på semester till ett land som Qatar där homosexualitet är olagligt.", står det i kolumnen.

Eriksson avslutar sedan med en sista uppmaning till herrlandslaget.

"I slutändan skulle jag säga att det finns två vägar att gå - antingen bojkottar du helt eller så åker du dit och gör ingen hemlighet av vad du står för."

Annons
Publicerad 2021-11-13 kl 09:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto