Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Eskilstuna föll med 7-1 över två kvalmöten - nu uppflyttat ändå: "Hade glömt det alternativet"

2v

Eskilstuna City föll med 7-1 i division 2-kvalet.
Trots det flyttas nu klubben upp ändå, meddelar SvFF.
Anledningen? Fyra kvalmatcher kan inte spelas klart. 
- Jag hade glömt bort det här alternativet, säger City-tränaren Viktor Alf till Fotbollskanalen. 

Division 2-kvalet har i år hamnat i kläm till följd av coronakrisen. Medan allsvenskan, superettan och ettan har fått undantag att spela vidare under coronakrisen, och övriga lägre serier är avgjorda, så kunde fyra av sex returmatcher i division 2-kvalet inte spelas klart, då det i slutet av oktober kom skärpta allmänna råd i flera regioner i Sverige. Alla fyra returer blev därmed uppskjutna i väntan på beslut kring vad som ska hända med matcherna.

- Vi har naturligtvis en ambition om att kunna slutföra tävlingarna som vi satt upp så långt det är möjligt, men det är en fråga för vår tävlingskommitté ytterst och i förlängningen förbundsstyrelsen, sa Lars Helmersson, tävlingschef på SvFF, till Fotbollskanalen då.

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att det står klart att division 2-kvalet inte slutförs och därmed får samtliga tolv lag, i kvalet, spela i division 2 nästa säsong. Detta trots att två kvalmatcher redan var helt avgjorda efter två spelade möten. 

Rynninge IK besegrade nämligen Eskilstuna City med 7-1 över två möten, samtidigt som Sandviks IK besegrade Storfors AIK med 2-1 över två möten. Alla fyra klubbarna får nu ändå spela i division 2 nästa säsong, precis som Kungsängens IF, FC Arlanda, IFK Tidaholm, Torslanda IK, KSF Prespa Birlik, BK Astrio, IFK Hässleholm och Smedby AIS.

ANNONS

SvFF meddelar därmed att division 2, under nästa säsong, kommer att bestå av 6 seriegrupper á 15 lag och att division 3 kommer att bestå av 6 seriegrupper á 12 lag, dels 6 seriegrupper á 11 lag.

"Kvalet till division 2 herrar är den enda förbundsserie som varken spelats färdigt eller undantagits från de skärpta restriktionerna som införts i ett stort antal av landets regioner. Kvarstående matcher i kvalspelet har tidigare skjutits upp på grund av de skärpta restriktionerna, som alltjämt omöjliggör spel för majoriteten av de berörda föreningarna. Möjligheten att ytterligare skjuta upp kvalspelet påverkas även av att berörda föreningar riskerar att tappa spelare under frimånaden (15 nov-15 dec), när spelare kan genomföra övergångar utan godkännande från lämnande förening är en problematik när det gäller att kunna slutföra kvalet", skriver förbundet på sin hemsida.

För Eskilstuna City och tränaren Viktor Alf betyder uppflyttningen mycket. Alf var från början beredd på ytterligare en säsong i division 3 under 2021. 

- Vi hade förväntat oss att spela i division 3 och förberett oss för det, men det här fanns ändå i bakhuvudet kring vad som händer med matcherna som är kvar. Det var ju inte spikat i sten, men jag hade glömt bort det här alternativet när vi nu sitter och pratar, säger tränaren till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Du var redan lite inställd på detta?
- Vi pratade faktiskt om det på vägen upp till sista matchen mot Rynninge, att det eventuellt kunde bli så här. Det var väldigt positivt när beskedet kom, men vi var medvetna om att det kunde hända. 

Hade du tyckt att det är orättvist om endast de lagen, vars kval inte blev färdigspelat, hade flyttats upp?
- Det är svårt att säga. Jag tror att förbundet gör allt de kan för att hålla saker rättvist. Nu blev det som det blev och det blev bra. 

Hur fick du beskedet?
- Vi har en WhatsApp-grupp och en ledare hade fått mejl om det beskedet, så då ringde jag till vår ordförande och mina tränarkollegor och sådär. Det var kul. 

Hur ska du fira detta?
- Vi försöker att hålla oss till restriktionerna och sedan får vi se om det lättar till nästa år, men vi har inget planerat i nuläget.

Hur ser du på era chanser i division 2 nästa år?
- Vi vet ju inte hur serien kommer att vara upplagd, om de satsar på enkelserie eller två möten, men i och med detta har vi ett annat läge med att locka spelare till oss och sponsorer. Vi är positiva till att vi har chansen till att åtminstone hålla oss kvar. 

ANNONS
Publicerad 2020-11-13 kl 12:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto