Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Etrit Berisha öppnar för allsvensk återkomst: "Då ska jag bestämma mig"

Allsvenskan

Etrit Berishas avtal med Empoli löper ut i sommar men har en option att förlänga ytterligare ett år. Samtidigt öppnar han för en allsvensk återkomst.
- Jag ska bestämma mig efter EM, säger han till Fotbollskanalen.

1:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Etrit Berisha har befunnit sig i Tyskland sedan tre dagar tillbaka och gör sig tillsammans med sitt Albanien redo inför det stundande EM-slutspelet. Målvakten har sedan han lämnade Kalmar FF 2013 spenderat hela sin karriär i Italien och spelat i bland andra Lazio och Atalanta - men tillhör för närvarande Empoli som med nöd och näppe klarade sig kvar i Serie A den här säsongen.

35-åringens avtal med klubben löper ut i sommar och han har en option att förlänga kontraktet med ytterligare ett år. I den saken har Berisha inte tagit något beslut ännu utan det är något han kommer ta itu med efter EM.

Skulle det inte bli en fortsättning där öppnar han för en återkomst till Sverige och svensk fotboll - där han har fru och barn.

Annons

- Jag ska bestämma mig efter EM. Har en liten bebis i Stockholm och min fru reser fram och tillbaka mellan Italien och Sverige. Vi får se, säger Berisha.

Målvakten har en stark koppling till Kalmar FF och berättar att han fortfarande har god kontakt med flera personer i klubben. Semestrarna brukar han spendera i Sverige och tränar då ibland med Kalmar för att hålla igång. 

Förra sommaren blev Berisha till och med frågar om en återkomst till klubben.

- Sportchefen (Jörgen Peterson) frågade mig och vi pratade lite och sånt. Det var lite spontant den grejen och det blev inte så till slut (en ny sejour i Kalmar), säger 35-åringen.

Etrit Berishas kärlek till Kalmar består och han lider med klubbens svaga inledning på den allsvenska säsongen där man ligger nästsist i tabellen.

- Jag följer Kalmar och tyvärr har de inte börjat så bra. Men det kommer bättre tider och matcher för att samla poäng. De måste tänka mer positivt, säger han och fortsätter:

Annons

- Jag skulle vilja hjälpa Kalmar i den situation de befinner sig i. Jag vet inte, har fortfarande kontrakt med Empoli och jag ska vänta till efter EM, säger Estrit Berisha. 

Albanien inleder EM med att möta Italien på lördag klockan 21.00. De ställs senare mot Kroatien och Spanien i vilket som har blivit "dödens grupp". 

Publicerad 2024-06-11 kl 10:46
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto