Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Farnerud: Jag kan konkurrera om en plats i VM-kvalet

CARSON. Redan 2003 var Alexander Farnerud med på en vinterturné. Skador har stoppat utveckligen - men nu är 24-åringen redo för det riktiga landslaget:
- Jag har potential att konkurrera där, säger han till fotbollskanalen.se.

För sju år sedan slog Alexander Farnerud igenom i allsvenskan och året efter var han med på landslagets vinterturné. Året efter var han med i det riktiga landslaget.

Men sedan försvann han.

- Jag hade hoppats på annan utveckling men det har varit mycket skador som satt stopp. Det blev tufft med skador och då hamnade jag utanför i klubblaget, säger den nuvarande Bröndby-spelaren.

Tiden i tyska Stuttgart präglades av skador och sommarens flytt till Bröndby började bra men sedan kom nya skador som återigen satte stopp.

- Det har varit olika skador hela tiden, jobbigast var knäskadan i Stuttgart i starten, säger han och suckar.

- I Bröndby fick jag mycket speltid direkt och då kom baklåret in i det i och med att jag inte spelat mycket. Sedan var jag angelägen att komma tillbaka snabbt och så gick det en månad till.

Hur är det nu - slut på skador?

- Jag hoppas det, det känns bra som sagt. Jag är lite stel i baklåret bara efter träningen men att det inte är någon fara. Hoppas att det förblir så och att jag får lite flyt.

Nu känner den spelskicklige Farnerud att han ska ta det där sista klivet som många trodde skulle komma mycket, mycket tidigare.

- Jag känner att utvecklingen har stått still i och med skadorna men jag hoppas få speltid regelbundet nu och ta det där steget. Jag känner att om jag får vara frisk och spela så kommer det.

Ni har ny tränare i Bröndby - betyder det något?

- Vi har bytt tränare och var en vecka på Kanarieöarna och det kändes bra. Jag hoppas att det fortsätter med mycket speltid och bra resultat.

Hur ser du på att förbundskapten Lagerbäck ser dig som kantspelare?

- Inga problem, jag var kantspelare i Landskrona och hade inga problem med det, det går bra både höger och vänster

Tror du på en plats i VM-kvalet redan i mars?

- Jag hoppas på det, jag vet vad jag kan. Jag tycker att jag potential att konkurrera om en plats där.

Om det ska bli verklighet krävs nog inte bara en frisk Alexander Farnerud utan även en spelare som visar klassen redan här i USA.

Publicerad 2009-01-21 kl 11:54
Annons
Annons
Annons