Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fischer höll brandtal - kommenterar åter uppmärksammade ämnet: "Fultolka inte mitt budskap"

Sverige (dam)

Nilla Fischer vann för en vecka sedan Diamantbollen och höll ett uppmärktsammat tal om jämställdhet på Fotbollsgalan. 
Nu kommenterar hon åter ämnet.
"Fultolka inte mitt budskap. Det är fakta att för få män engagerar sig i jämställdhet och därmed bör fler göra det", skriver hon på Instagram. 

Foto: Bildbyrån.

Se Nilla Fischers brandtal under Fotbollsgalan i spelaren ovan.

Nilla Fischer blev i förra veckan tilldelad Diamantbollen och höll ett brandtal om jämställdhet på Fotbollsgalan. Efteråt berättade herrlandslagets lagkapten Andreas Granqvist att han kände sig träffad, samtidigt som det uppstod en meningskiljaktighet mellan herrlandslaget och Håkan Sjöstrand om anledningen till varför herrlandslaget sin ersättning, vilket spelarna menade var för att hjälpa damlandslaget. 

Efter flera turer gick i slutändan Sjöstrand ut och bekräftade att det var som herrlandslaget menade, att herrarna sänkte sin ersättning för att bidra till jämställda villkor mellan herr- och damlandslaget, som i fjol höjde sin ersättning. 

Annons

"Med anledning av de senaste dagarnas turer känns det angeläget för mig att förtydliga ett par saker: Utgångspunkten för det nya herrspelaravtalet var spelarnas starka vilja att uppnå rättvisa och jämställda villkor mellan herr- och damlandslag. Vi är mycket nöjda med det avtal som blev resultatet av förhandlingarna. Herrspelarna förtjänar all respekt och uppskattning för att de tog det initiativet och som var helt i linje med Svenska Fotbollförbundets intentioner", skrev Sjöstrand i ett uttalande på förbundets hemsida.

I dag kommenterade åter Fischer ämnet med en lång text på Instagram:

"För en vecka sen vann jag detta fina pris! Så stolt och glad, tack Svenska Fotbollförbundet och Sydsvenskan. MEN tills nästa gång när någon (kvinna) säger något om någon (män); andas i fyrkant och tänk på följande: 

Annons

1. Sa jag inte ditt namn, ta det inte personligt. Det är en generell uppmaning. 

2. Fultolka inte mitt budskap. Det är fakta att för få män engagerar sig i jämställdhet och därmed bör fler göra det. 

3. Det är inte orättvist att jag riktar mig till alla män. Det är däremot orättvist att till exempel jag som kvinna och hbtqi personer tvingas kämpa för grundläggande mänskliga rättigheter.

4. Lyssna på vad jag säger.

5. Män, försök vara en förebild för andra män i kampen för jämställdhet. Precis som jag försöker vara för #allaälskadeflickorivärlden". 

Visa det här inlägget på Instagram

För en vecka sen vann jag detta fina pris! 💎😊 Så stolt och glad, tack SvFF och @sydsvenskan MEN tills nästa gång när någon (kvinna) säger något om någon (män); andas i fyrkant och tänk på följande: 1. Sa jag inte ditt namn, ta det inte personligt. Det är en generell uppmaning. 👇 2. Fultolka inte mitt budskap. Det är fakta att för få män engagerar sig i jämställdhet och därmed bör fler göra det. 👇 3. Det är inte orättvist att jag riktar mig till alla män. Det är däremot orättvist att till exempel jag som kvinna och hbtqi personer tvingas kämpa för grundläggande mänskliga rättigheter. 👇 4. Lyssna på vad jag säger. 👇 5. Män, försök vara en förebild för andra män i kampen för jämställdhet. Precis som jag försöker vara för #allaälskadeflickorivärlden 💪 Textcred: @atillayoldas

Ett inlägg delat av Nilla Fischer (@fischernilla)

Publicerad 2018-11-19 kl 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto