POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN’S SUPERLEAGUE

Flera i VM-truppen har varit landslagsspelare i andra idrotter - se genomgången av alla spelarna: "Tog SM-guld i tennis när jag var 14 år"

Foto: Bildbyrån.

RENNES. Tre i VM-truppen har varit landslagsspelare i andra idrotter.
En annan har ett SM-guld i tennis.
Fotbollskanalen har kollat upp vilka andra sporter än fotboll alla har hållit på med. 
- Jag tog SM-guld i dubbel när jag var 14 år, säger Jennifer Falk till Fotbollskanalen.

Alla 23 i VM-truppen har inte bara varit talanger och framgångsrika inom fotbollen utan även inom andra idrotter. Stina Blackstenius var duktig i handboll och blev uttagen till ett landslagsläger när hon var 14 år, Olivia Schough var bra i innebandy och blev uttagen i landslaget för i F18/F19, Jennifer Falk tog SM-guld i tennis när hon var 14 år och Hanna Glas blev uttagen till ett U-landslagsläger i basket när hon var 16 år.

- Jag spelade basket till jag var 16 år. Där och då tyckte jag ändå att basket var roligare men jag såg i ett mer framtidsperspektiv att jag kunde göra en större karriär i fotbollen. Så då blev det fotboll, säger Glas till Fotbollskanalen.

Nilla Fischer var rankad trea i bordtennis i Skåne och var med i Skånelaget, Mimmi Larsson var med i distriktslaget i handboll och Elin Rubensson var med i Skånelaget i innebandy.

Fotbollskanalen har tagit hjälp av spelarnas föräldrar för att se vilka andra idrotter alla har hållit på med.

Hedvig Lindahl
Höll även på med friidrott. Hedvig var duktig häcklöperska och bra i längd.


Jennifer Falk
Har ett SM-guld i tennis, i dubbel, när hon var 14 år. Spelade tennis till hon var 15 år, slutade på grund av en skada och började då spela fotboll.

Zecira Musovic
Testade många sporter och hon var duktig i alla. I skolan testade hon basket, tennis och bordtennis. Skolan deltog i olika turneringar och då var hon alltid bra.

Hanna Glas
U-landslagsläger i basket när hon var 16 år i både Malmö och Umeå. Hon spelade guard och spelar gärna streetbasket även idag med lagkompisar i Paris. Hon var landslagsmässig i basket till hon var 15-16 år men slutade för att satsa på fotbollen.

Amanda Ilestedt
Hon spelade även ishockey och handboll som ung. Valde att enbart satsa på fotboll när hon var 12-13 år då det blev med fotbollsträningar.

Nilla Fischer
Bordtennis började hon med när hon var 7 år. Hon kom med i Skånelaget. Valde till slut bort bordtennis när fotbollen krävde mer. Hon tävlade mycket i bordtennis och var väldigt bra.  När hon var som bäst var hon rankad trea i Skåne.

Linda Sembrant
Mycket fotboll, innebandy och bandy. Höll också på med konståkning när hon var 4-11 år. Innebandy spelade hon när hon var 11-15 år i Storvreta och det blev även spel när hon var 11-14 år i Bois bandy. Var väldigt duktig i andra idrotter.

Nathalie Björn
Satsade både på innebandy och fotboll. Valet föll på fotboll där hon såg en större framtid, både sportsligt och ekonomiskt. Väldigt duktigt i innebandy. 2010 vann hennes lag både tjej- och killserien. Vann också Storvreta Cup.

Magdalena Eriksson
Höll på med artistisk gymnastik. Väldigt mycket träning i gymnastik. Spelade även handboll och tennis. Handbollen höll hon på med till hon var 13 år. Sedan blev det bara fotboll.

Jonna Andersson
Spelade innebandy fram till hon var 15 år. Speluppfattningen syntes även där. Sedan var det lite gymnastik som väldigt ung.

Caroline Seger
Ville prova på alla idrotter. När Caroline var liten spelade hon även basket, innebandy och handboll. Men fotbollen var alltid viktigast för henne. Inlines körde hon också men det var mest på skoj. Ett tag skulle hon köra motocross och började tävla i det. Men sedan gjorde hon ett dubbelhopp och fick cykeln över sig när hon var 8-9 år. Då var motocross inte kul längre.

När hon skulle pröva tennis när hon var 14 år stod tennistränaren bara och gapade. Fanns mycket talang i henne. Citat: ”Hon kan vara proffs om två år om hon vill”. Det var tennistränarens ord efter att ha sett henne första gången. Men hon upptäckte att individuella idrotter inte passade utan hon var mer en lagspelare.

Elin Rubensson
Började spela innebandy när hon var 7 år. I innebandy spelade hon med killar och blev uttagen till Skånelaget med tjejer. Innebandy höll hon på med till hon var 16 år och var tvungen att välja mellan fotboll och innebandy. Dansade under en kort period men det var inte hennes grej. Testade friidrott men träningen blev för tråkig även om hon var duktig. Under skolidrotten var hon väldigt duktig. Sprang en massa lopp och var alltid bäst. Hon fick stå på prispallen väldigt många gånger. Duktig i både långdistans och sprint. Det finns många medaljer från skolmästerskapen.

Julia Roddar
Innebandy och friidrott. Under en innebandyturnering spelade hon med fyra olika lag. Växlade med två olika flicklag, juniorlag och ett damlag när hon var 12 år. Under turneringen satte hon en straff på en landslagsmålvakt.

Olivia Schough
Spelade bordtennis och innebandy. Hon blev uttagen i landslaget för i F18/F19 i innebandy. Då var hon 15 år men tvingades tacka nej då fotbollen tog mer tid. Hon var även uttagen Hallands 11 i bordtennis ganska omgående. Var väldigt duktig i friidrott skolan. Hon vann allt utan kula. I övrigt vann hon alla löpgrenar och kast med boll.

Fridolina Rolfö
Spelade även handboll men fick sluta när hon var 14 år. Hon utmärkte sig även i handbollen och la ofta upp bollarna till sina medspelare. Spelade mest högernia. Det blev också lite gymnastik som barn. Golf kom senare när hon blev äldre.

Kosovare Asllani
Spelade även innebandy där hon också var duktig.

Julia Zigiotti Olme
Gymnastik, innebandy och judo. Hon var väldigt duktig i alla idrotter. Hon var snabb i allt hon gjorde. Det fick inte gå långsamt. Fotboll och innebandy höll hon på med ganska länge. Fick välja bort innebandy när fotbollen tog för mycket tid.

Madelen Janogy
Tennis och friidrott. Var duktig i båda sporterna.

Lina Hurtig
Spelade ishockey till hon var 16 år. Testade att rida en period men det var inte hennes grej. (enligt pappa var det fiasko att rida). Det var bara hockey och fotboll som gällde.

Sofia Jakobsson
Var en talang i friidrott. I skoltävlingar vann hon massa guldmedaljer. Hoppade 5,15 i längd och och 1,75 i höjd när hon var 13-14 år.

Stina Blackstenius
Spelade även handboll men slutade när hon var 16-17 år. Hon blev kallad till handbollsläger med landslaget men tackade nej när hon var 14 år. En fingerskada stoppade henne. Utövade även friidrott i Motala, i MAIF.

Anna Anvegård
Innebandy, orientering, tennis och bordtennis, men det var inget som var så roligt som fotbollen.

Mimmi Larsson
Var duktig i handboll men fick välja bort sporten när hon kom in på fotbollsgymnasiet. I handbollen var Mimmi med till hon var 14-15 år. Under Sverige cupen, där alla landskap möts och fick möta de bästa, var hon riktigt bra, enligt mamma. Testat friidrott och var alltid väldigt snabb i det hon gjorde. Gymnastik testade hon också och då var det redskap som gällde.

Publicerad 2019-06-09 kl 08:00
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto