Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundet: Enda galan i Europa med lika många män som kvinnor

Förbundet slår ifrån sig mot kritiken om mansdominans, framförd i Sydsvenskan, i Fotbollsgalan.
- Svenska fotbollsgalan är den enda fotbollsgalan i Europa som har lika många priser till de manliga som de kvinnliga spelarna, säger Jonas Nystedt till fotbollskanalen.se.

Sydsvenskan rapporterar idag om gamla vinnare av Diamantbollen, Frida Östberg, Tina Nordlund, Eva Zeikfalvy, Anneli Andelén som inte är inbjudna till årets Fotbollsgala.

- Det är för jävligt. Det tycker vi alla som jobbar med damfotboll och jag tror att det runt om i Fotbollssverige finns ett intresse av att se tjejer på galan också, dundrar Cecilia Sandell, som själv är bjuden i egenskap av förbundsanställd, till Sydsvenskan.

Nu svarar förbundet på kritiken.

- Svenska fotbollsgalan är den enda fotbollsgalan i Europa som har lika många priser till de manliga som de kvinnliga spelarna, säger informationschefen Jonas Nystedt till fotbollskanalen.se.

- I fotbollsgalan är de alltså lika många priser till manliga och kvinnliga priser.

Han utvecklar sin synpunkt.

- Jag uppfattar det som att den diskussion som finns i Sydsvenskan handlar alltså inte om galan. Utan om vilka som sitter på golvet, eller i publiken eller är inbjudna.

- Det här är något annat, om det är för många män på läktaren, vad ska vi göra åt det?
- om TV4:s ledning åker ner är det förmodligen fyra män och två kvinnor. Ska vi då säga, nej nej, det måste vara tre tre.

Publicerad 2009-11-04 kl 17:20
Annons
Annons
Annons