Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundets besked: "Vi trivs med Erik"

Foto: Bildbyrån

Karl-Erik Nilsson och Erik Hamrén.

Erik Hamréns kontrakt går ut i januari.

Innan dess vill Svenska fotbollförbundet ha förbundskaptenens namnteckning på ett nytt.

- Vi trivs med Erik, säger ordföranden Karl-Erik Nilsson.

För första gången sedan 80-talet missar Sveriges herrlandslag fotbolls-VM två gånger i följd. Men förbundets förtroende för Erik Hamrén är trots det misslyckade kvalet grundmurat.

- Fotboll handlar om resultat. Vi tycker att det här resultaten vi har presterat, att bli tvåa efter Tyskland, är fullt godkänt. Dessutom att möta Portugal i playoff och leva ända till det är en kvart kvar, säger Karl-Erik Nilsson.

Hamréns plusfaktorer enligt Nilsson?

- Hans sätt att jobba med människor, hans förhållningssätt och hans fotbollsfilosofi. Vi trivs med Erik som en helhet och vill pröva om vi kan fortsätta samarbetet.

Snack i december

Utvärderingen av Hamrén är alltså redan gjord, men förlusten mot Portugal ska smältas innan förbundet om några veckor räknar med att sitta ned med förbundskaptenen för att diskutera framtiden.

- Vi hade bokat in tider i början på december för att åka till VM-lottningen i Brasilien, då har vi lite utrymme. Först en vecka lite lugn och ro, analysera och landa det här. Sedan sätter vi oss och samtalar, säger Nilsson.

- Det finns ingen anledning att dra ut det här i långbänk.

25 uteblivna miljoner

Förutom den sportsliga besvikelsen innebär Sveriges VM-miss även att förbundet går miste om en drös miljoner som annars hade tickat in på kontot.

- Vi budgeterar aldrig för de här inkomsterna. Man räknar med netto, när alla omkostnader är täckta, att det handlar om ungefär 25 miljoner kronor för svensk fotboll. Det var så det var i EM i fjol, sedan påverkar det lite hur långt man går, säger Nilsson.

Nästa mästerskap som Sverige kan kvalificera sig till är EM i Frankrike 2016.

- Över tid är det angeläget att vi deltar. Men vi kan inte kalkylera med att vi deltar i alla de stora mästerskapen.

Publicerad 2013-11-20 kl 15:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons