Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Förbundets Friends-avtal dröjer - skulle varit klart i juni

Foto: Scanpix

Lagardère ska ta över Friends arena.

Men förhandlingarna går långsamt och nu skjuts affären upp.

– Vi har ju nästan tusen avtal som ska gås igenom, säger Friends arenas vd Thomas Perslund till Fotbollskanalen.

Förbundet gick tidigare i år ut och berättade att arenabolaget Lagardère kommer att ta över driften på kritiserade Friends arena. Fotbollskanalen har sedan tidigare berättat att man redan slutit ett avtal om att det franska bolaget ska sköta gräset, men det stora huvudavtalet verkar dröja.

Tanken var att det hela skulle vara färdigförhandlat och påskrivet i juni, men det dröjer än.

– Dom (förhandlingarna) går enligt plan. Man hade en förhoppning från början att det skulle vara klart i slutet av juni men det tar alltid lite längre tid så i slutet av augusti hoppas vi vara klar, säger vd:n Thomas Perslund till Fotbollskanalen.

Vad är det som har dragit ut på tiden?

– Det är ju en stor affär med mycket avtal som ska gås igenom liksom. Vi har ju nästan tusen avtal som ska gås igenom. Sånt tar tid.

Är ni överens om delarna i avtalet?

– Ja, övergripande är vi överens. Så att det är detaljer som vi håller på med. Nu när man går igenom alla avtal så dyker det upp detaljer som man behöver hantera och det är det vi gör nu under sommaren.

Vad är det för detaljer som har dykt upp?

-          Det är massa saker. Det är småsaker så inga stora frågor liksom. Det övergripande är vi överens om och sen håller vi ju på att ta fram ett avtal som ska fungera också, och det tar tid.

Perslund menar att det inte rör sig om några problem mellan de svenska parterna och Lagardère ("Absolut inte"). Klart är att man hoppas att den stora evenemangsoperatören ska styra upp skötseln.

Vad har ni för inställning nu när ni kommit en bit in i förhandlingarna, är ni fortfarande övertygade om att Lagardère kommer att lyfta Friends Arena.

– Absolut. Det är som vi sagt hela tiden, även från ägarhåll, att det har aldrig varit ägarnas mål att driva den här arenan utan det är bättre att en global aktör som har erfarenhet och nätverket runt om i världen driver det, avslutar Perslund.

Publicerad 2014-07-26 kl 18:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons