Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens betyg - Ekdal bäst av svenskarna

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Albin Ekdal

Fotbollskanalen.se har satt sina betyg på de svenska spelarna och Albin Ekdal får bäst omdöme.

Årets första "riktiga" landskamp är till ända - januariturnén får ursäkta - och det blev förlust för Sverige mot ett Turkiet som tog ledningen redan i den andra spelminuten.

Flera byten gjordes i träningslandskampen som emellanåt höll ganska lågt tempo. Värt att notera är att Muamer tankovic fick göra landslagsdebut - om än i lite ovan position.

Här nedan ser du Fotbollskanalens betyg - hur ser dina betyg ut?

http://fotbollskanalen-cms.bonnierdigitalservices.se/Image.aspx?id=268222&imageFormat=original

Albin Ekdal
Lugn och säker med bollen vilket var speciellt viktigt när Turkiet tryckte tillbaka Sverige i början av den första halvleken. Viktig för sitt lag. Albin visade återigen att han är en startspelare.  Bäst i Sverige.

http://fotbollskanalen-cms.bonnierdigitalservices.se/Image.aspx?id=268221&imageFormat=original

Zlatan Ibrahimovic (ut 45)
Betyder mycket för Sverige. Ville mycket och det syntes att Turkiet hade stor respekt. Blev frustrerad när Turkiet hade övertaget, då gick han väldigt långt ner för att hämta boll vilket gjorde att Sverige blev tunt framåt.


Johan Dahlin
Fick stå i mål när Andreas Isaksson blev sjuk. Mardrömsstart när Turkiet tog ledningen i början av matchen, men kan inte lastas för målet. Det kunde han inte göra på det andra målet heller.

Sebastian Larsson
Fick spela högerback när Mikael Lustig saknades. Inte hans favoritposition. Svagt ingripande vid Turkiets 2-1-mål där han borde ha satt press på yttermittfältaren. Svårt mot Arda Turan. Kom för sällan med i Sveriges anfall.

Mikael Antonsson (ut 45)
Hade helt okej koll på Turkiets anfallsstjärna Burak Yilmaz. Lugn och stabil. Gick ut efter 45 minuter.

Rasmus Bengtsson (ut 45)
0-1 kom i Bengtssons yta. Kunde agerat bättre även om Mevlüt Erdinc kom i hög fart. Annars lugn och bra med bollen. Borde ha fått starta uppspelen oftare.

Pierre Bengtsson
Fick starta när Martin Olsson lämnade återbud. Kom med bra i anfallen några gånger. Stark tvåa.

Jimmy Durmaz (ut 67)
Kämpade och slet men hade en tuff uppgift mot Turkiets stjärna Arda Turan. Hade behövt göra en bättre match för att övertyga Hamrén om att han är ett bättre val än Sebastian Larsson eller Alexander Kacaniklic.

Pontus Wernbloom (ut 84)
Kämpade och slet men det var tufft mot Turkiets skickliga innermittfält med Nuri Sahin och Selcuk Inan. Är tuff att möta och viker inte undan i duellspelet men borde vinna boll oftare. Ofta svag första tillslag. Svag tvåa.

Alexander Kacaniklic
Är petad i Fulham och i det såg ut som att självförtroendet blivit sämre. Kacaniklic brukar alltid titta framåt och utmana sina motståndare. Var passiv vid Turkiets inlägg som ledde till 0-1. Hade det svårt mot Turkiets skickliga mittfältare. Svag tvåa.

Marcus Berg (ut 45)
Het i Grekland men mot Turkiet kom han inte till några heta chanser. Ingen lyckad comeback i landslaget. Hade behövt vara bättre för att slå sig in på allvar.

Per Nilsson (in 45)

Kom in i halvlek och spelade lugnt och stabilt. Sattes inte på några jättestora prov men hade bra koll på Turkiets anfallare.

Johan Elmander (in 45)
Sprang och kämpade precis som han brukar men svårt att visa så mycket eftersom Turkiet hade mest boll och pressade tillbaka Sverige.

Joel Ekstrand (in 45)
Fick en tuff start när han agerade svagt vid Turkiets 2-1-mål. Spelade upp sig och gjorde det helt okej tillsammans med Per Nilsson.

Ola Toivonen (in 45)
Satte Sveriges kvittering. Semih Kaya halkade, Toivonen blev fri och satte säkert 1-1. Visade vilja och självförtroendet såg bättre ut. Stark tvåa.
 
Muamer Tankovic (in 67)
Gjorde debut men fick spela på en ovan kantposition. Lyckades inte visa så mycket på sitt korta inhopp – men spelade lugnt och klokt.

Oscar Hiljemark (in 84)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Publicerad 2014-03-05 kl 22:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons