Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Fotbollskanalens betyg - full pott för Zlatan

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic

Fotbollskanalens betyg på de svenska spelarna

Zlatan Ibrahimovic
I en klass för sig själv. Dominerade fullständigt och gjorde tre mål. Är uppe i 44 landslagsmål - fem efter Sven Rydells rekord. Passerade Gunnar Nordahl och är nu näst bäste målgörare i landslaget genom tiderna.

Jimmy Durmaz
Fick chansen från start eftersom Alexander Kacaniklic är skadad. Gjorde en väldigt bra match och närmar sig en ordinarie landslagsplats även när alla är tillgängliga. Tog för sig och vågade utmana. Var inblandad i 2-0-målet och borde ha fått en assist när han gick emellan två motståndare och spelade fram Zlatan.

Albin Ekdal (ut 58)
Gjorde återigen en bra landskamp. Spelade enkelt och klokt. Väldigt bra prestation vid 2-0 då han väggspelade med Jimmy Durmaz innan han frispelade Zlatan som satte 2-0. Borde starta mot Irland, lär få det, speciellt om Rasmus Elm fortfarande är borta. Stark trea.

Pontus Wernbloom (ut 73)
Gjorde som alltid ett bra jobb och vann flera dueller. Bra löpning som gjorde att han fick frisparken som Zlatan gjorde 3-0 på. Var ful i en duell med Daniel Braaten vilket resulterade i ett solklart gult kort. Lär starta mot Irland.

Sebastian Larsson (ut 65)
Två minuter tog det, sedan la "Seb" beslag på en dålig norsk passning, satte fart, frispelade Zlatan och så var det 1-0. Kämpade och slet, som vanligt, men fick inte så mycket boll.

Andreas Isaksson
Svårt på båda baklängesmålen. Vid 1-2 slängde han sig åt fel - vid 2-2 styrde Antonsson in bollen i eget mål. Annars en ganska lugn match.

Mikael Lustig (ut 77)
Var nära att göra mål efter bara sju minuter, men bollen träffade stolpen. Gjorde en stabil match men borde kunna följa med mer i offensiven.

Mikael Antonsson
Fick chansen från start i ett svenskt landslag som har mittbacksproblem. Gjorde en stabil match utan att göra så väsen av sig. Styrde oturligt in bollen i eget mål till 2-2. Sattes inte på så många prov.

Per Nilsson (ut 25)
Fick återigen chansen från start, men hann inte visa upp sig så mycket med tanke på att han skadade sig efter 25 minuter.

Martin Olsson (ut 45)
Efter att varit skadad i flera månader var Martin Olsson tillbaka i landslaget och han har saknats. Stabil bakåt och gick gärna framåt. Bra för Sverige att Olsson är tillbaka och spela i VM-kvalet.

Johan Elmander
Kämpade och slet, men fick inte så mycket uträttat. Tog sig inte till några avslutslägen. Kan mycket väl lida av att han inte får någon speltid i Galatasaray.

Jonas Olsson (in 25)
Är inne i en tuff landslagsperiod. Bänkad mot Färöarna och även mot Norge. Kom in tidigt när Per Nilsson skadade sig. Orsakade straffen som Norge gjorde 1-2 på. Var inblandad i några situationer som blev småfarliga för Norge. Kan dock få starta mot Irland eftersom Andreas Granqvist är avstängd och Per Nilsson skadade sig mot Norge.

Pierre Bengtsson (in 45)
Kom in och gjorde det bra. Har en fin vänsterfot och gillade att följa med i offensiven.

Anders Svensson (in 58)
Gjorde som vanligt en bra landskamp. Satte ett världsmål när han tryckte in 4-2 rakt upp i krysset.

Erkan Zengin (in 65)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Oscar Hiljemark (in 73)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Adam Johansson (in 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Publicerad 2013-08-14 kl 22:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons