Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Goitom, Alvbåge och andra veteraner saknas: ”Äldre i allsvenskan är inte lika nära landslaget”

Foto: Scanpix

Henok Goitom, AIK

ABU DHABI. Erik Hamréns landslagstrupp saknar veteraner – och många saknar John Alvbåge, Henok Goitom och andra tongivande allsvenska spelare.
- Hade tagit ut en annan trupp om det bara handlat om bästa laget för att slå Island och Moldavien, säger Erik Hamrén.

Utan Anders Svensson och Tobias Hysén i landslagstruppen på vinterturné är det orutin till max för manskapet Erik Hamrén tagit till Förenade Arabemiraten. Pär Hansson är mest erfaren med fem A-landskamper varav en tävlingsmatch. Därefter är det Pontus Jansson, Niklas Backman, Erdin Demir och Guillermo Molins på fyra landskamper.

- Det känns annorlunda utan Anders Svensson och Tobias Hysén som varit fantastiska under de år jag varit med och visat hur man ska uppträda både fotbollsmässigt och som människa, säger Erik Hamrén.

- Det är ett orutinerat lag med tio debutanter och då räknar jag inte Oscar Jansson och David Mitov Nilsson som varit med tidigare utan att få spela matcher. De som är här har få A-landskamper och det blir spännande att se dem. Det är några här som framöver ska kunna vara med och konkurrera i det så kallade ”riktiga landslaget”.

Vem tar deras roll nu?

- Vi får se, vi har inte någon som har den erfarenheten naturligt. En som ligger nära är Pär Hansson som har mest rutin men det finns säkert fler.

En del har efterlyst spelare som John Alvbåge, Henok Goitom och Mattias Bjärsmyr och det är något förbundskaptenen har svar på:

- Jag vill inte gå in på enskilda namn men jag hade tagit ut en annan trupp om det bara handlat om det bästa laget för att slå Island och Moldavien, då hade det varit andra spelare.

- Jag väljer att ta med spelare för framtiden och att då titta på äldre spelare i allsvenskan som inte har lika nära till landslaget är inte intressant. De unga spelarna har trots allt några år på sig.

Speciella positioner du letar efter?

- Det är alla positioner som vi tittar på där vi kan få fram spelare. Önskar att vi kan få fram ett större topp, vi har Zlatan och sedan ett antal spelare som gör det bra. Men ett dåligt exempel är att vi bara har Zlatan kvar när Champions League går in i slutspelet. Vi behöver fler som är med där.

Publicerad 2014-01-14 kl 09:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons