Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gothia Cup startar ny turnering - i Mexiko

Sverige 2021-06-24 kl 14:05

Gothia Cup fortsätter att expandera.
2022 startar de ny turnering - i Mexiko.
- Mexiko är ett genuint fotbollsland, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson.

Foto: Bildbyrån.

Sedan Gothia Cup spelades för första gången i Göteborg 1975 har ungdomsturneringen växt till världens största ungdomsturnering, med cirka 1700 deltagande lag från runt 80 länder varje år.

Gothia Cup China spelades för första gången 2016 efter flera års planerande expanderar de nu även till Mexiko. Pandemin gjorde att beskedet har dröjt, men nu står det klart att Gothia Cup Cancún kommer att spelas mellan 4 och 9 januari 2022. Turneringen är för tjejer och killar mellan 11 och 16 år.

- Mexiko är ett genuint fotbollsland och det känns extra roligt att kunna förverkliga den nya turneringen nu för att ge ungdomar hopp och framtidstro igen, efter så lång tids nedstängning på grund av pandemin, säger Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Han fortsätter:

- Det kommer till en övervägande del vara nord- och sydamerikanska lag som deltar det första året, som blir en slags pilot-turnering. På sikt är förhoppningen att få lag från hela världen till Cancún. Det handlar om att skapa en mötesplats för ungdomar, precis som i Göteborg, säger Andersson.

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto