Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Granqvist nöjd med landslagsåret: "Ett annat självförtroende nu"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Andreas Granqvist.

MARSEILLE. Andreas Granqvist petades 2013.
Men i år tog han tillbaka platsen - och det med råge.
- Jag känner ett annat självförtroende nu, säger han till fotbollskanalen.se.

Förra året var Andreas Granqvist och Jonas Olsson Erik Hamréns förstaval, men efter några svaga insatser petades båda till förmån för Mikael Antonsson och Per Nilsson. När Nilsson skadade sig i somras fick Granqvist chansen igen - och tog den. Under hösten har han var landslagets bästa mittback. I årets sista landskamp - 0-1 - mot Frankrike imponerade han igen.

- Jag är nöjd med mitt landslagsår. Jag har fått utveckla mitt spel och har fått spela det spelet som jag vill och som jag spelar i klubblaget. Känner att jag kan spela med ett annat självförtroende i landslaget och det är kul. Det är klart att resultatmässigt hade vi önskat lite fler poäng i kvalet, men vi har allt i egna händer och ligger tvåa i gruppen. Vi har Österrike och Montenegro på hemmaplan och vi har allt i egna händer, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på match mot Frankrike?
- En tuff match mot ett världslag. det var en svår match, men tycker ändå att vi gör det bra trots att de skapar väldigt mycket på sin hemmaplan. Isaksson gjorde några bra räddningar. Men det är klart att det är tråkigt att vi inte får ett oavgjort resultat.

- De kom med mycket folk och överbelastade på kanterna och kom med mycket inlägg. Men de skapade inte så mycket på inläggen, det var mest på lite instick som de hade centralt, framför allt i andra när vi blev lite tillbakatryckta. Det är klart att det blev jobbigt.

Publicerad 2014-11-19 kl 07:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons