Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Halv startelva borta i U21: "Alexander Milosevic spelar inte"

Foto: Scanpix.

John Guidetti från start.

Samtidigt saknar U21-landslaget en halv startelva mot Malta.

- Alexander Milosevic är skadad och kan inte spela, säger Håkan Ericsson till fotbollskanalen.se.

Sverige ligger pyrt till i sin kvalgrupp till U21-EM. Visserligen har Blågult ett par hängmatcher till godo på ett par av motståndarna, men tabelläget ser mörkt ut med nio poäng upp till ettan Polen som i sin tur skuggas av Turkiet och Grekland.

Nu väntar tabelljumbon Malta på hemmaplan i en match som TV4 sänder. Med tanke de fem raka förluster som motståndarna radat upp finns givetvis inget snack om ambitionerna hos Håkan Ericssons manskap.

- Det är vinster som gäller varje gång nu för vår del under återstoden av kvalet. Nu också förstås. Man kan inte ha någon annan inställning. Samtidigt är vi lite stukade efter vår förlust senast mot Grekland (5-1). Tyvärr rann det ju iväg lite den gången. Att vi sedan har en halv startelva borta gör inte saken lättare. Så det är klart att det vill till att vi får ihop det på ett vettigt sätt, säger Ericsson.

Målvakten Patrik Carlgren blev utvisad senast, och Mikael Ishak och Oscar Lewicki är avstängda. Hur ser skadeläget ut?

- Oliver Silverholt fick en hjärnskakning mot Grekland. Det var ett riktigt överfall med en armbåge som i andra halvlek. Så han klev av och fick lämna samlingen för att åka hem. Sedan åkte även Alexander Milosevic på en lättare smäll, men ändå så pass illa att han missar matchen nu.

Hur ser du på Malta som motståndare?

- De strider som tusan. Vi hade jobbigt mot dem i vår förra kvalgrupp när vi bara fick 1-0 borta mot dem. Och nu lyckades de ju hålla nollan till 84:e minuten mot Polen, som är det bästa lag vi mött i gruppen hittills. Så det finns kvaliteter, men givetvis hoppas jag att vi ska dominera och så småningom vinna.

De har inlett med raka förluster, men vilka hot ser du hos dem?

- För det första ett slags lojalitet. Där normala lag kanske tappar geisten när de ligger under kämpar Malta för att hålla siffrorna nere. När vi mötte dem senast hade vi 2-0 tidigt men även då gör de allt för att hålla sig kvar. De filmar för att låta tiden gå, och så lyfter de upp spelet högt med långa frisparkar. De ger liksom aldrig upp. Och det ska de ha jätteberöm för. Sedan finns det duktiga spelare också, och det är främst på kontringar som de skapar sina chanser. De är inte ofarliga.

John Guidetti skulle ha hoppat in senast, men så blev det inte. Hur ser du på hans chanser nu?

- Den nyheten kan jag bjuda på den här gången. John startar, så det blir hans comeback.

Hur är hans status?

- Den är bra på det sättet att man ser att mycket av hans touch, hans idéer i anfallsspelet sitter och hans avslutsförmåga sitter som de ska. Sedan finns det lite mer att hämta i de längre löpen, när det gäller att orka jobba i flera maxlöpningar efter varandra och över större ytor. Men jag resonerar som så att med det spelövertag vi förväntar oss mot Malta är John jäkligt vass i och runt boxen.

Vad vill du se av honom i spelet?

- Många kombinationer nät vi närmar oss offensivt straffområde. Sedan vet vi att han är bra på att gå i djupled, och dessutom är han skicklig på att sätta andra i lägen. Jag vill att han tar kloka löpningar i boxen och att han avslutar på det sätt vi vet att han kan. Så länge han ser fräsch ut stannar han på planen. Sedan har vi en beredskap för att ersätta honom när eller om energin tryter.

Publicerad 2013-11-19 kl 06:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons