Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarlund nära comeback: "Känns overkligt"

Damallsvenskan

Pauline Hammarlund skadade sig slutet av maj förra året.
Nu börjar Häcken-stjärnan närma sig en comeback.
- Det har varit mycket roligt som man missat, nu längtar man verkligen tillbaka, säger hon till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Den 22:a maj slet Pauline Hammarlund av korsbandet. Häckenanfallaren tvingades att kliva av mot Eskilstuna strax innan halvlek då hon vridit knät - och sedan dess har hon varit borta från fotbollen.

Men nu väntar snart en återkomst i damallsvenskan för den landslagsmeriterade spelaren.

- Det känns nästan overkligt att man börjar närma sig efter att jag känt att det är så långt borta. Men nu är det bara få månader bort och man får vara med på riktigt i träning och känna att man är en del av laget. Det är bara glädje, säger hon till Fotbollskanalen.

Hammarlund hade ett succéfyllt 2020 - hon hade kommit tillbaka från skada och fick en hel skadefri säsong. När Kopparbergs/Göteborg tog SM-guld var Hammarlund en stor bidragande faktor med sina 12 mål. Dessutom spelade hon EM-kval för Sverige. 2021 hade kunnat bli ännu ett succéår för Hammarlund men i stället fick hon arbeta med återhämtningen när BK Häcken var ute i Europa och spelade Champions League.

ANNONS

- Jag tycker att jag hade ett 2020 som var väldigt bra. Jag kom tillbaka från en skada då också men kände att jag var på gång igen. Jag kände att det gick bättre och bättre, vi tog SM-guldet och jag fick vara med i landslaget igen - det gör det extra surt att få en skada i ett sådant läge, säger hon och fortsätter:

- Det har varit tufft att stå vid sidan av. Framför allt förre hösten när det var roliga matcher i damallsvenskan och Champions League - det var mycket roligt som man missade och då är det extra jobbigt. Nu längtar man verkligen.

Tror du att du kommer komma till den formen som du var i innan skadan?
- I den bästa av världar drömmer man om att man ska komma tillbaka och hitta den formen man hade innan skadan. Jag vet vad jag har för kapacitet när jag får vara hel och skadefri. Och kommer jag dit vill jag spela hur mycket som helst. Första målet är att slå sig in i startelvan och det är inte vilket lag som helst, jag slåss mot världsspelare.

ANNONS

 

Nu är det inte långt kvar - målet är att Hammarlund ska vara tillbaka i matchspel efter ungefär tio månader. Det innebär att 27-åringen kommer att vara tillbaka, om allt går som det ska, ungefär en månad efter att den damallsvenska säsongen drar i gång.

- Det beror lite på hur det känns och kommer utvecklas - vi satsar på att jag ska vara tillbaka i match runt tio månader och sen får vi trappa upp träningen därefter.

Publicerad 2022-03-10 kl 17:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto