Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén ändrar sitt beslut - Hysén uttagen: "Självklart välkommen"

Från petad till uttagen - då tackade Tobias Hysén nej till fotbollslandslagets turné till Oman.
-Jag åker inte med, säger han.

När truppen till januariturnén med Blågult togs ut saknades den allsvenske skyttekungen Tobias Hysén. Enligt de uppgifter landslaget fått hade anfallaren genomgått en knäoperation och behövde vila.

- Helt fel, någon sådan har jag inte gjort. Om jag fått en kallelse skulle jag inte ha tackat nej, det är en sak som är säker, sade Hysén till fotbollskanalen.se under måndagseftermiddagen.

Och nu ändrar Erik Hamrén sitt ursprungliga val. Om IFK Göteborgsspelaren är kurant, får han absolut följa med till mellanöstern.

- Efter presskonferensen framkommer ny information, och att Tobias ska undersökas på nytt på tisdagen. Visar den undersökningen att han är tillräckligt frisk för att följa med svenska landslaget, så är en så bra spelare självklart varmt välkommen att ansluta till truppen som åker till Oman, säger Erik Hamrén.

Det var i landskampen mot Italien som Hysén gjorde illa knäet. Men enligt egen utsago är han redo för matchning efter nyår.

- Det är vad läkarna har sagt, berättar Hysén.

Men på måndagskvällen lade sig Blåvitts tränare Stefan Rehn i diskussionen. Han kan fortfarande hindra Hysén från att resa iväg. Det beror på vad tisdagens tester visar. Än så länge är svaret "nej".

- Vi har lämnat besked att han inte skall åka med på vinterturnén. En förutsättning för att åka på landslagsläger är att man har tränat fotboll under en period och inte får några bakslag, säger Rehn till GP.

Publicerad 2009-12-15 kl 15:36
Annons
Annons
Annons