Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén-frågan närmar sig avslutning: "Allt måste vara klart inom någon vecka"

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén vill lämna Rosenborg – men det brådskar att nå en överenskommelse.
- Annars är det ingen mening, säger fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft.

Han befinner sig utomlands på en konferensresa och för diskussionerna med Rosenborg via telefon och mejl. Syftet är att träffa en uppgörelse, där Hamrén i förtid övergår till att jobba heltid med svenska landslaget.

Enligt tidigare uttalanden i medierna tycker tränaren att det nuvarande dubbelarbetet han utför tär för mycket på krafterna. Mikael Santoft hävdar att Sverige är angeläget om att lösa Hamrén från avtalet med Rosenborg, men betonar även att en affär i så fall bör bli av snarast.

- Vi har inlett en dialog, och om det ska bli någonting bör så ske inom kort, inom någon vecka. Annars är det ingen mening. Antingen gör vi så att Erik tar över Sverige fullt ut från 1 juni, eller så fortsätter vi enligt den ursprungliga planen fram till 1 september, säger Mikael Santoft till fotbollskanalen.se.

Enligt honom har diskussionen inte kommit så långt som att man bestämt hur stor ersättning Sverige skulle behöva betala Rosenborg, för att släppa Hamrén. RBK:s ordförande Terje Svendsen bekräftar att samtal pågår, men vill inte kommentera saken närmare.

- Detaljer om pengar svarar jag inte på för tillfället, säger Santoft.

Publicerad 2010-05-05 kl 09:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons