POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Hamrén har börjat videochatta med spelarna: "Är världsledande"

När fan blir gammal blir han religiös. När Erik Hamrén blir äldre...
...börjar han chatta med webbkamera.
- Fantastiskt, säger förbundskaptenen.

Det var efter förlusten mot Holland i EM-kvalet som Hamrén tyckte det var trist att spelarna bara åkte hem till sina klubblag, och utvärderingen kom först på nästa landslagssamling några månader senare.

Nu har han hittat lösningen.

- Jag är oduglig på tekniska hjälpmedel som datorer och telefoner, men nu har jag fått hjälp med något som heter iChat, och det är verkligen jättebra, säger Hamrén.

Efter varje landslagssamling kan förbundskaptenen därmed sitta vid datorn på kontoret och ha individuella samtal med samtliga spelare i truppen.

Med ljud och bild och nästan som om de satt där öga mot öga.

- Både prata och se kroppsspråket - vilket är viktigt - och visa matchbilder och frysa bilden, och ta om, och diskutera saker som varit bra och saker som varit mindre bra. De tre fyra första spelarna fick uppleva några barnsjukdomar rent tekniskt, men därefter fungerade det jättebra. Jag har aldrig hört talas om att någon annan förbundskapten gör så här, så jag får väl kalla mig för världsledande. Men jag klarar inte av det själv, Paul (Balsom, datorkunnig på förbundet) måste hjälpa mig.

Niclas Green/TT

Publicerad 2011-05-24 kl 16:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå