Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén har ingen vidöppen dörr: "Det här är spelarna som ska göra det i höst"

Kolla in matchen mot Wales. För det är de här spelarna som ska ta Sverige till EM 2012. Dörren är knappast vidöppen för andra spelare.
- Det är ju de här spelarna som ska göra det även i kvalifikationen, säger Erik Hamrén.

Vad kan Sveriges landslag bli bäst på? Teknik? Absolut inte. Att ha den bästa lagandan? Kanske. Ska Sverige nå EM 2012 måste de sikta mot det anser förbundskapten Erik Hamrén.

- Ju bättre man är som grupp desto bättre möjlighet har man att nå resultat, säger han inför matchen mot Wales.

- Vår målsättning är att gå till EM. Och då måste vi vara bättre än de andra lagen. Så vad är det vi ska kunna vara bättre än motståndare än för att kvalificera oss? Det har vi pratat mycket om. Och det kommer vi fortsätta med vid nästa samling.

På de två träningarna i Swnasea har han ropat ut ord som "tydlighet" och "engagemang".

- Om vi ska bli ett bra lag måste vi få ihop ett teamwork. När jag var liten hette det klubbkänsla.

- Vad har för ambitioner vad har vi för mål? Vi måste kunna ställa krav på varandra. Ju bättre man är som grupp desto bättre möjlighet har man att nå resultat,

- Så är det ju i även i andra verksamheter. Skillnaden i ett fotbollslag är att här konkurrerar folk med varandra. Det är bara elva som får starta. Plus att det är ett antal spelare som tycker att de borde vara här.

Konkurrens är det. Det verkar inte finnas många "öppna" platser för framtiden. Inte just nu i alla fall.

- Det är ju de här spelarna som ska göra det även i kvalifikationen. Sedan kan det bli skador och så.

- Förutom de som är här så kanske det finns fem spelare som kan vara med på grund av skador och annat. Men det kan ju även dyka upp några som jag inte tänker på, säger förbundskaptenen.

Hamrén jämför annars upplägget inför Wales-matchen med en försäsong med ett klubblag. Instruktionerna handlar mer om stora drag än specifikt till match och motståndare. Han tar upp att det som är viktigt för laget även är det som är viktigt för varje enskild spelare. Det handlar främst om "teknik, fysik, det mentala och det taktiska".

- Vi försöker jobba med de här bitarna så att spelarna ska bli så individuellt skickliga som möjligt. Vi hinner självklart inte med att göra det helt - utan meningen är att man ska ta med sig det till sina klubblag.

Hamrén förklarar även att stommen i elvan är på fem-sju man. Och att det i klubblagen han tränat oftast handlat om att få en en stomme centralt genom laget.

Några välkända namn som annars saknas i truppen är - förutom Zlatan Ibrahimovic - bland andra Samuel Holmén, Markus Rosenberg, David Elm, Emir Bajrami, Gustav Svensson, Johan Wiland, Mikael Dorsin, Rade Prica, Dusan Djuric, Henok Goitom och Bochums Matias Concha. Den senare lyfter Hamrén fram när högerbacksplatsen kommer på tal.

- Vi ska titta lite mer på honom. Han spelar regelbundet i Bundesliga. Han är intressant.

Intressant. Det är med andra långt ifrån alla de som nämns ovan om man ska tro på Hamrén "fem" namn.

Publicerad 2010-03-03 kl 10:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons