Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén om Guidetti: "Han är inte där nu"

MARSEILLE. Erik Hamrén hyllar Isaac Kiese Thelin och Emil Krafth.
Men menar att John Guidetti har en bit kvar.
- Han är inte där nu, säger han.

Landslagsåret 2014 är slut och Sverige vann två matcher, hemma mot Liechtenstein och Estland. I EM-kvalet har laget vunnit en match och spelat tre oavgjorda. Dagen efter 0-1 mot Frankrike sammanfattade Erik Hamrén det här året.

- Bästa stunden resultatmässigt är att vi trots tuffa förhållanden lyckades vända mot Österrike och Ryssland, det är bra gjort. Det sämsta, det som har gjort mest ont det här året, var kvitteringen mot Montenegro, att vi inte fick vinna och att vi fick mål bortdömt, säger Hamrén.

- Roligast har varit att se Issac Kiese Thelin, Emil Krafth och de här spelarna. Jag och han (Krafth) blev kritiserad över att han kom med, men så kommer han hit och visar den här inställningen och då blir jag glad.

Vilka spelare har imponerat?

- Om vi tar den här samlingen har Isaac visat stor kvalitet på träning och i de minuter han har spelat. Han gjorde ett bra inhopp i kvalet.

- Sedan har jag förhoppning på Guidetti. Han har en bit kvar innan den nivån han hade innan skadan. Men han har rätt attityd, han vill dit men är inte där nu. Branimir är lovande men måste visa mer än han gjort här. Men han har möjligthet. Emil (Forsberg) gjorde det mycket bra mot Montenegro. Han är klok och tar många bra löpningar. Men tyvärr fick han inte bollen så ofta och det var nära några frilägen. Nabil hade det tungt igår, men han har visat att han har internationalla kvaliteter som behövs. Jag tror även på Elmander, att han ska få tillbaka sin nivå och konkurrera.

Erik Hamrén menar att det finns många bra saker att ta med sig från 2014, framför från höstsäsongen. Och han är nöjd med både defensiven och offensiven.

- Det finns mycket under hösten som är bra. Om vi tar matchen mot Montenegro så var de fotbollsmässiga och anfallsmässiga intentionerna bra, men det är små marginaler, som att det till exempel blev offside när det inte var det någon gång.

- Men alla de här sakerna gör mig hoppfull inför framtiden. Vi har en möjlighet att ta oss till EM, men det kommer att bli tufft, men det känns positivt.

- V har haft resultatmässigt tungt år, men tittar du in bakom där så kan det på sikt bli bra. Vi har fått stryk i fyra men testat mycket och då kan det bli tuffare att få bra resultat. Vi har testat spelare och nytt system. Vi kände att vi måste förändra för att ha chans, därför ville vi förändra. En sak var att förbättra defensiven, inte minst eftersom vi har haft problem att åka på defensiva omställningar. Nu tycker jag att vi har fått till det under hösten, det får man till genom att möta bra motstånd.

Hur ser du på offensiven?

- Vi får väldigt lite tid när vi möter lag som Frankrike i går. Jag sade i går att jag blir mörkrädd när en av våra fysiskt starkaste spelare Nabil bara försvinner i en duell mot Varane. Organisatoriskt finns kvaliteter. Vi har spelat sex matcher gjort sex mål, eller kanske fem. Vi har också en världsstjärna som vi litar mycket på men han har varit borta i tre av de här matcherna. Tittar man på det så har vi en extra växel där och en helt annan möjlighet att få tag i bollen.

Hur ser du på matchen mot Frankrike?

- Det låter kanske lite fel när man får stryk och möter bättre lag, men många saker gladde mig. Vi visste att det skulle bli tufft. Ska vi vinna en sån match måste vi vara 100 defensivt, ha mod när vi vinner bollen och ha flyt med domslut. Jag tycker vi var bra defensivt. De har större bollinnehav och flera avslut, men vi stör dem så det inte blir klara avslut. Jag blir glad när spelare med lite erfarenhet kommer in och gör det bra, som Emil Krafth, Pontus Jansson, Issac Kiese Thelin och Pierre Bengtsson.

- Jag blir även glad när jag ser de äldre spelarna också. Isaksson, Kim och Granqvist som är tre av våra absolut bästa och Albin som kommer in på det sättet och visar att han kan bli en riktigt, riktigt stor mittfältare.

Publicerad 2014-11-19 kl 10:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons