Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén om Milanryktena: Zlatan får gärna ringa mig och fråga

Turbulsen tilltar kring Zlatan Ibrahimovic.
Erik Hamrén är ändå lugn.
- Det gäller att ge allt för landslaget när vi är samlade, säger han.

Umbro Corner på Råsunda var fullt av medier när Erik Hamrén presenterade truppen till EM-kvalet, vilket är hans första tävlingslandskamper.

Zlatan Ibrahimovic klubbtillhörighet i höst är ännu oklar. Rykten placerar honom i Milan, men ingen vet riktigt.
Erik Hamrén är inte orolig:

- Ingen aning, ingen aning vad det betyder. Han vet vad som krävs.

Vad tycker du han ska göra?

- Det har jag inga synpunkter på. Om jag pratat med honom? Nej, nej, om han har funderingar får han höra av sig till mig men jag är säker på att han har rådgivare.

Erik Hamrén menar att Zlatans insats mot Skottland talar ett tydligt språk om att han gör vad förbundskaptenen önskar: ger allt för laget.

- Oavsett hur hans situation ser ut så förväntar jag mig att det handlar om att prestera. Om man har problem av någon sort får man lägga undan då vi är samlade.

Även Ola Toivonen placeras i Liverpool och även där är Erik Hamrén försiktig om att tycka till. Utan han säger att det inte finns något generellt att säga.

Sveriges förbundskapten presenterade en väntad trupp till EM-kvalen mot Ungern och San Marino. Förutom att Rasmus Elm och Martin Olsson fick nöja sig med U21-landslag så var det vanliga namnen från Hamréns träningsmatcher på sistone.

- Vi har inte tagit ut någon ersättare till Martin (Olsson), men jag känner att vi har konkurrens och alternativ i truppen även utan Martin som var med Skottland, säger Hamrén.

- Det som kan vara problem när vi är 19 i truppen är att det saknas spelare för taktisk träning, men då får vi låna tre spelare från BP, något jag talat med Kim Bergstrand om.

Varför inte Olsson?

- I mina tankar just nu är inte han (Martin Olsson) en man för startelvan och då är det bättre för svensk fotboll att han hjälper U21 till playoff istället för att sitta på bänken. Jag har talat med Martin och han håller med om det.

Varför inte Rasmus Elm?

- Rasmus är en spelare jag tror mycket på, han kommer att få en stor roll i A-landslaget men just nu är han inte aktuell efter alla skador. Men nu förstärker han U21-landslaget.

Publicerad 2010-08-24 kl 14:55
Annons
Annons
Annons