POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Hamrén om Ranégie: "Inte den spelartyp jag vill ha"

Mathias Ranégie går starkt i Malmö.
Men får inte någon chans i landslaget - trots skador.
- Inte den spelartyp som jag vill ha som nia, säger Erik Hamrén.

När Erik Hamrén presenterade truppen till mötet mot Brasilien i förra veckan så fanns det ingen plats för Mathias Ranégie trots skador på Johan Elmander, John Guidetti och Markus Rosenberg. Samt att Tobias Hysén blev petad.
- Det är en duktig spelare som gör det bra i allsvenskan i år och även i fjol. Han har varit med på en vinterturné och gjorde ett bra intryck som person.  Men det är inte den spelartyp som jag vill ha som nia. Det är mer en djuplecdsgående spelare som jag vill ha. Och som nummer tio ser jag Zlatan (Ibrahimovic) och Ola (Toivonen) som bättre.Inte ens ett återbud från Alexander Gerndt öppnade för Malmö FF:s anfallare som gjort tio mål under säsongen.
- Jag funderar lite, vi har 18 stycken i truppen och det är vad vi behöver. Händer det något måste vi kalla in fler.

Förbundskapten Hamrén är inte nöjd med de många återbuden:
- Det är tråkigt med så många återbud, men det är så med den här landskampen då det är i början av säsongen eller inför landskampen. Fast jag är glad att det inte är kvalmatch, tror aldrig jag haft så många återbud.

Förutom Gerndt och Emir Bajrami är det även Markus Rosenberg, Johan Elmander, Johan Wiland. Nyinkallad är Fulhams Alexander Kacaniklic som Erik Hamrén inte sett spela särskilt ofta:
- Nej, inte mycket, det har jag inte. Jag har sett en del och sedan har jag kontakter som jag har pratat med. Han gjorde en bra avslutning med Fulham och sedan har han gjort en bra försäsong inför ligastarten. Spännande att se honom här.

Erik Hamrén ser fram emot att möta Brasilien:
- Jag är förtjust i deras sätt att spela fotboll, det första minne jag har är VM 1970 där de vann med Péle. Sedan har de haft några fina årgångar efter det. Jag har även haft en del brassar som jag jobbat med och för mig är Brasilien nummer ett. Det är en dröm att få komma dit och spela ett VM, och inte bara för oss, utan för alla fans och även ni i media.

- Det är ett världslag, och det passar bra i och med att vi möter ett världslag i oktober (Tyskland), sedan är det speciellt med Brasilien.

- Klassen på motståndet är bra och det här är riktigt, riktigt bra lag. Ett misstag och du blir straffad och det är viktigt att klara av det. Vi har haft en sådan match mot Holland där vi vann och även mot Frankrike i EM var en viktig match. Att känna att vi kan vinna en sådan.

Publicerad 2012-08-13 kl 14:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå