Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamréns troliga startelva ut mot Nordkorea - två debutanter

Foto: Scanpix

Erton Fejzullahu får antagligen landslagsdebutera mot Nordkorea

CHIANG MAI. Första landskampen 2013 och tufft motstånd väntar.

Nordkorea kommer med bästa laget.

Då ser Hamrén ut att satsa på en erfaren bas och bara två debutanter.

Efter två ordentliga träningar för landslaget i Thailand går det att skönja en tänkt startelva mot Nordkorea på onsdag vid 10:00 svensk tid.

Bland annat ser det ut som att Daniel Majstorovic gör comeback i blågult efter korsbandsskadan i februari.

Sett till träningarna väntar följande elva: Pär Hansson - Adam Johansson, Pontus Jansson, Daniel Majstorovic, Pierre Bengtsson - Anders Svensson, Jakob Johansson - Jiloan Hamad, Erton Fejzullahu, Simon Thern - Tobias Hysén.

Trion Majstorovic, Svensson och Hysén har tillsammans nästan 200 landskamper och även Adam Johansson med 12 A-landskamper är rätt erfaren. 

Enda debutanterna från start skulle vara Johansson från IFK Göteborg och Fejzullahu från Djurgården. I truppen på 22 spelare finns tio spelare som inte spelat i A-landslaget.

Men ännu är inte förbundskapten Hamrén redo att släppa startelvan:

- Självklart har jag en elva som vi jobbar efter, vi har få dagar ihop och ska hinna med mycket och då försöker jag få dem att hinna spela ihop sig, säger Erik Hamrén.

Du kör en backlinje med Adam Johansson, Pontus Jansson, Daniel Majstorovic och Pierre Bengtsson - är det tänkt att de startar?

- Det är mycket möjligt men sedan kan allt hända fram till match men tanken är att de ska få träna ihop på planen för att få samträning, så mycket vi kan.

Får Jakob Johansson starta sett till att han ska åka hem?

- Ja, det är en tanke. Han är bara med en match här.

Förbundskapten Hamrén är inte tillfreds med träningsplanens kvalitet:

- Jag är jättenöjd med allt utom träniningsmöjligheterna. Det är inte rätt nivå. Den är för torr och för ojämn plan, det är lättare att vara destruktiv. Ni ser ju hur den studsar, bollen kan komma var som helst.

- Det är imponerande att se spelarna, och där märks det att tekniken gått fram i svensk fotboll. Spelarna hanterar det bra trots att det är svåra förhållanden.

Publicerad 2013-01-21 kl 08:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons