POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2d

Harbuzis dödsorsak fastställd: "Hjärtstillestånd på grund av ett förstorat hjärta"

Foto: Bildbyrån.

Labinot Harbuzi dog tragiskt vid 32 års ålder.
Nu rapporterar Kvällsposten om att dödsorsaken är fastställd. 
- Beskedet vi fick av obducenten var hjärtstillestånd på grund av ett förstorat hjärta, säger pappan Ismet Harbuzi till tidningen. 

Förre Malmö FF-mittfältaren och U21-landslagsmannen Labinot Harbuzi avled på dagen för ett år sedan tragiskt vid 32 års ålder. Många hade fina minnen från Harbuzis tid i MFF-tröjan och sörjde den tidigare spelarens död. Den efterföljande begravningen var öppen för alla, samtidigt som en minnesstund också hölls för spelaren vid Stadion. Stora hyllningar kom efteråt in från flera håll till den tidigare spelaren. 

Nu rapporterar Kvällsposten att dödsorsaken också är fastställd. Harbuzi ska ha drabbats av hjärtstillestånd. 

- Beskedet vi fick av obducenten var hjärtstillestånd på grund av ett förstorat hjärta. Vi fick också information om att det var vanligt förekommande bland idrottsmän, säger Labinot Harbuzis pappa Ismet Harbuzi till Kvällsposten. 

Ismet sörjer, ihop med sin familj, fortsatt Labinots död.  

- Det har varit ett tufft år. Än i dag känns det så himla overkligt. Man kan aldrig ana hur det är att förlora någon förrän man själv står där, säger Ismet till tidningen och fortsätter:

- Kroppen lever vidare men själen är borta. Det går inte att sätta ord på hur det känns. Vi finns kvar på jorden för våra döttrar och barnbarn. Vi tar en dag i taget och stöttar varandra för att bearbeta sorgen.

2009 var Harbuzi en del av det svenska U21-landslaget som gick till semifinal i EM på hemmaplan. Tidigare samma år, den 13 april, gjorde han det första målet på Malmös nya Stadion. Sommaren 2009 lämnade Harbuzi MFF och spelade de kommande säsongerna i turkiska Gençlerbirligi, samt en kort sejour i Manisaspor. När han återvände till Sverige blev det spel i Syrianska och Prespa Birlik. Harbuzi har även spelat på Malaysia.

Publicerad 2019-10-11 kl 07:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå