Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Historiskt SvFF-årsmöte - kvinnlig majoritet i nya styrelsen

3v

SvFF valde under lördagen en historisk styrelse med en kvinnlig majoritet.
Samtidigt gick förbundet över 20 miljoner kronor minus 2020.
- Det är klart att det har varit ett påfrestande år 2020, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Svenska Fotbollförbundet höll under lördagen sitt årsmöte. Karl-Erik Nilsson blev då omvald som ordförande på två år, samtidigt som flera nya ledamöter kom in. Nya ledamöter är Nina Lindström, Lena Wallgren, Jens T Andersson och Suzanne Hällström på två år, medan Bert Andersson (vice ordförande) och Annika Grälls blev omvalda på två år. 

ANNONS

SvFF har nu för första gången fler kvinnliga än manliga ledamöter i sin styrelse.

- Förbundet bildades 1904 och i år, 2021, vid vårt andra digitala årsmöte någonsin, så fattade vi beslut om att tillsätta en styrelse som har kvinnor i majoritet. I det avseendet var det ett minnesvärt förbundsmöte, säger Karl-Erik Nilsson i en kommentar på förbundets hemsida och fortsätter: 

- Årets förbundsmöte var ett bra möte i positiv anda. Spänstiga debatter om hur vår organisation ska se ut framåt, men också en väldigt stor samsyn om vad som är våra viktiga frågor, hur vi ska hantera vår ekonomi och vår verksamhet.

SvFF meddelar vidare att förbundet gick 20,2 miljoner kronor minus före disponering av ändamålsbestämda medel, vilket förbundet ändå ser som ett "hyggligt" resultat efter omständigheterna. SvFF har bland annat tappat pengar med anledning av att herrlandslaget spelat utan publik på hemmaplan. 

ANNONS

- Det är klart att det har varit ett påfrestande år 2020 för svensk fotboll, precis som för många andra verksamheter, men vi har ändå kunnat justera och korrigera de avvikelser som har uppstått på ett ansvarsfullt och bra sätt där vi inte har behövt ställa in något av ekonomiska skäl, däremot har vi ju tvingats ställa in en hel del aktiviteter av smittskyddsskäl, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

Han fortsätter:

- Vi har över 50 miljoner i uteblivna publikintäkter, vilket är en stor post. Samtidigt betyder inställda aktiviteter också lägre kostnader, men inte i samma utsträckning. Nu går vi in i ytterligare ett år där vi får räkna med begränsade möjligheter till publik på våra landskamper, vilket naturligtvis kommer att påverka oss, säger Håkan Sjöstrand.

- Jag vill också framhålla den fina dialog vi haft med våra samarbetspartners, som såklart har brottats med liknande utmaningar som de vi har haft under 2020. Våra samtal och förhandlingar har fallit ut väl och vi har också lyckats knyta till oss några nya partners till 2021, vilket är glädjande.

ANNONS

Sjöstrand spår nu även att det kommer bli tufft för förbundet i år.

2021 blir ett tufft år, men det ska vi ta oss igenom och vi vidtar de nödvändiga åtgärder som behövs. Men det finns möjligheter också. Skulle vi till exempel nå sportsliga framgångar i sommarens EM skulle det betyda välkomna extrapengar, men det är naturligtvis inget vi kan budgetera för, säger Sjöstrand.

Publicerad 2021-03-21 kl 08:52

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto