Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hooiveld orolig efter De Jongs avstängning: "Vårt självklara förstaval"

Nigel De Jong petas efter sin vansinnestackling.
Det kan stå Holland dyrt, enligt AIK:s förre backgeneral.
- Han var det självklara förstavalet, säger Jos Hooiveld.

Fotbollskanalen ringer upp Celticbacken som lotsade AIK till såväl SM-guld som cupseger förra säsongen. Holländaren Hooiveld tror alltjämt att hans landslag är favorit till seger mot Sverige i EM-kvalet nästa vecka.

Men utan De Jong - som knäckte benet på Newcastles Hatem Ben Arfa i helgen - ser läget plötsligt mörkare ut.

- För att vara ärlig: som supporter är jag orolig på grund av alla våra skador. Och nu när man stänger av en viktig startspelare, då blir det hela ännu tunnare, säger Hooiveld.

Samtidigt konstaterar han att varje mynt har två sidor.

- Visst förstår jag beslutet. Vi är uppfostrade med fin fotboll och tycker inte om den brutala delen av spelet. Och man måste erkänna att satsningen Nigel stod för är oförsvarlig. Det har gått ruskigt fel för honom ett par gånger. Så även om det här är sorgligt inser jag hur tränaren resonerar.

Jos Hooiveld påpekar också att VM-finalisten från i somras har en uppsjö av skickliga mittfältare att slänga in i laget som ersättare.

- I slutändan får det kanske inte så stor påverkan. Vi kan alltid fylla det här hålet. Men solklart – Nigel hade varit nummer ett, säger Hooiveld.

Vilka chanser till seger ger du Sverige?
- I grund och botten tror jag att de kan slå alla om de har en bra dag. Skillnaden nu är väl att svenskarna har många duktiga killar som verkligen är på uppgång i de stora ligorna, medan Holland har fler ”färdiga” spelare.

Vad blir nyckeln för Sveriges del?
- Att försvara sig så pass bra som jag vet att de kan. Backlinjen ser stark ut som vanligt. Och med folk som Zlatan och – inte minst – Kim Källström kan vad som helst hända. Han är en av mina absoluta favoriter. Sedan har vi Bajrami, Berg, Toivonen… Elmander är glödhet. Det blir väldigt spännande, säger Hooiveld.

Resultatet i matchen?
- Jag hoppas på 2-0 för Holland. Men som sagt: det är ingen lätt motståndare de ställs emot.

Publicerad 2010-10-05 kl 19:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons