Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hysén sen hjälte mot Ukraina

Erik Hamrén ville behålla vinnarmentaliteten.
Det fick han.
Även om väntan blev lång. Tobias Hysén skickade in segermålet - 1-0 (0-0) i andra tilläggsminuten.

-Vi hade velat spela bättre, men nu vann vi i alla fall, sade Hysén till TV3.
Förbundskaptenen Erik Hamrén hade planerat två byten i halvtid. Pontus Wernbloom in för Kim Källström och Christian Wilhelmsson in för Emir Bajrami.
Där fick han ändra sig.

Bajrami haltade av med en ispåse tejpad om vänsterfoten redan efter 25 minuter.

-Vi hoppas att det inte är så allvarligt. Det verkar som att det är en kraftig stukning, sade landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till TV3.

Målet dröjde länge. Anders Svenssons passning fram till Hysén i 92:a var perfekt, Hysén vänsterfot förbi Andrij Dykan likaså.

-Det var en fantastisk boll, han vet lite hur jag springer, sade Tobias Hysén.
Alexander Gerndt på topp, i hans första landskamp (utanför vinterturnén till Sydafrika i januari) från start, var det intressantaste testet i Charkiv.

Utfallet?

Aktiv, ambitiös, smart i löpningarna, men de bollar han fick att jobba med var mest långa pastejer från försvarare. Ukrainas höga press stängde effektivt både Källström och Anders Svensson från att mata mer precisa bollar.

Borde gjort mål

Han borde gjort mål när han snappade upp en missad bakåtpassning, men sköt mitt på Andrij Dykan. Det färska Hollandsproffset stärkte hur som helst sin position i kön bakom Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen och Johan Elmander.

Just Elmander slet sig loss redan efter tolv minuter, men skottet täcktes till hörna.
Ukraina, som öppnat försiktigt, tog över mer och mer och det var endast tack vare Andreas Isakssons vakna agerande som Metaliststadions halvfulla läktare nekades ett eller annat glädjevrål före pausen.

Inom fem minuter stoppade han Maksym Kalynytjenkos frispark, Andrij Sjevtjenkos distansskott och Marko Devic friläge.

Vid det senare gick Oscar Wendt bort sig rejält och aktualiserade på nytt bristen på en riktigt pålitlig vänsterback.

Även Dykan sattes på prov.
Tre gånger av Wilhelmsson, vars starka inhopp var en av landskampens svenska behållningar, och av Sebastian Larsson, framspelad av Elmander och Gerndt, men Dykan gick rätt på vänsterskottet.

Ekdal debuterade
Albin Ekdal landslagsdebuterade när han bytte av Larsson efter en timma. Kort senare klev Mikael Lustig av med ljumskproblem. Behrang Safari fick ta vänsterkanten, Wendt tog steget över till höger. På sin korta tid på planen visade Safari att han inte utvecklat sin defensiv sedan det tokiga inkastet i Amsterdam för tio månader sedan.

Hysén kom in för Gerndt med tio kvar. Ett synnerligen lyckat byte.

-Vi sade att vi ville få med oss ett resultat härifrån, och det fick vi. Det var det viktiga, det handlar om att få en vinnande trend, sade Hysén.

Om tre veckor är det allvar. Vid mötet med Ungern i Budapest kan ta landslaget ett väldigt stort steg närmare ett möjligt återbesök i Ukraina.

EM-kvalet spelas 2 september. Fyra dagar senare väntar San Marino i Serravalle.

TT

Publicerad 2011-08-11 kl 02:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons