Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I dag avgörs det - Stockholm hoppas på EM 2020

Sverige

Tillsammans med 18 andra orter har Stockholm ansökt om att få arrangera EM 2020. Under fredagen utses 13 värdstäder för mästerskapet.
- Det är pirrigt, men jag tycker att vi har en stark ansökan, säger projektledaren Göran Havik.

Foto: SCANPIX

Friends Arena kan bli EM-arena.

Visionen att arrangera EM 2016 ihop med Norge sprack i sista stund.

Men den svenska önskan levde vidare.

I april skickades en ny ansökan in till Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) - och nu hoppas Stockholm bli en av 13 värdstäder för det delade EM-slutspelet om sex år.

- Vi har ansökt flera gånger, fått igenom det och vet därmed vad som är viktigt att ha med i en ansökan. Vad det framför allt handlar om är att redovisa många tekniska saker; när det gäller en arena, när det gäller IT, när det gäller infrastruktur, säger Göran Havik, projektledare för den svenska EM-ansökan.

- Allt sådant finns i dag. Vi behöver inte bygga något nytt.

Annons

TT: Vad tycker du om Uefas påpekade om bristen av parkeringsplatser?

- Det finns ingen arena som byggs för internationellt mästerskap på EM- eller VM-nivå. För några veckor sedan hade vi ett möte med Mall of Scandinavia. De kommer ha ett antal tusen parkeringsplatser, där har vi inlett ett samarbete och kommer att hitta lösningar, säger han.

Viktig erfarenhet

Göran Havik vill inte ta ut något i förskott, men säger att erfarenheten av tidigare mästerskap och berömmet från Uefa efter EM-slutspelet för damer, har skapat ett bra utgångsläge inför fredagens beslut i schweiziska Genève.

- Ja, vi känner det. Vi hade Uefa på plats under finalen på Friends Arena förra sommaren och det är ett otroligt plustecken för oss, säger han och drömmer sig bort några sekunder.

- Säg att både Danmark och vi kvalar in, och att både Köpenhamn och Stockholm utses till värdstäder - tänk vilken fantastisk fotbollsfest det kommer att bli då.

Annons
Publicerad 2014-09-19 kl 08:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto