Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Inför ödesmatcherna: Nog den största match jag spelat

Foto: SCANPIX

Per Nilsson och Mikael Antonsson

En petning, en ömmande ljumske, en vänsterbacksplats - och var sitt grovt misstag mot Tyskland.
Vågar Erik Hamrén lita på mittbacksparet Per Nilsson/Mikael Antonsson mot Portugal?
-Det hoppas jag, säger Antonsson.

Per Nilsson blev utbytt med skadeproblem i den senaste ligamatchen och Mikael Antonssons Bologna har plötsligt återgått till att spela trebackslinje, vilket fått ut honom till vänster.
Är det läge för oro inför fredagen?

Per Nilsson:
-Nej, min skada var inte så dramatisk. Jag fick ont i ljumskarna, fick behandling i paus men så blev det ett missförstånd när jag tecknade till sidlinjen. De trodde jag ville byta, men så var det inte. Men det är inget som stör mig när jag spelar nu, det känns snarare efteråt. Och det är bara att erkänna att man inte är så ung längre, säger han.

När senast hade du inte ont i kroppen dagen efter en match?
-Oj, det är nog åratal sedan.
 
Mikael Antonsson har sluppit skador, men efter de två kvalmatcherna mot Österrike och Tyskland var han plötsligt petad när han kom tillbaka till Bologna. Och efter två matcher vid sidan om planen så fick han åter chansen, men då i en trebackslinje till vänster.

Läge för oro?
-Nej, jag gillar faktiskt att spela till vänster av mittbackarna, föredrar det i man mot man-spelet. Och då är det inte så himla stor skillnad att spela till vänster i en trebackslinje, säger han.

Ni båda spelar ju i bottenlag i tyska och italienska ligan. Hur ofta spelar ni matcher av den här digniteten?
-Det här nog de största matcher jag någonsin spelat. Visst, när jag var i FCK och man hade någon avgörande match för att nå Champions League och man visste att det var värt 100 miljoner för klubben om vi vann matchen så var det också stort. Men det här är större, säger Antonsson.

Per Nilsson håller med.
-Det blir som att spela en final. Portugal kanske är ett bättre lag än oss i långa loppet, men nu handlar det om två matcher, inte ett par vanliga klubbmöten i en liga.

Publicerad 2013-11-14 kl 18:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons