Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

INFÖR Sverige - Spanien - Chans till skräll

Segern mot Grekland var meriterande och Lars Lagerbäck fick ett kvitto på att Sverige håller bra klass. Men hur bra? Kvällens match mot Spanien kommer ge en indikation på om det svenska landslaget överhuvudtaget har i en kvartsfinal att göra och man har nu chansen att visa alla att de vill vara med och slåss om slutsegern.

Och att göra bra resultat mot Spanien är inget nytt för Sverige. I kvalet blev det 2-1 på hemmaplan och 3-0 till Spanien i Madrid. Hur blir det när de båda lagen möts på neutral plan? Spanien får naturligtvis hållas som favoriter, men 4-1-segern mot Ryssland avslöjade annat än bara ett fantastiskt spelskickligt lag.

Ryssland skapade många chanser under hela matchen. Inte minst på kontringar där Spaniens ytterbackar Sergio Ramos och Joan Capdevila ofta hamnar på efterkälken. Med stort tålamod kan Sverige utnyttja bristerna hos Spanien och krympa ytorna på samma effektiva sätt som mot Grekland.
Ett oavgjort resultat skulle naturligtvis vara en bra utgång för Sverige men samtidigt finns det chans att skrälla eftersom all favoritpress ligger på Spanien.

Det lär med andra ord bli en match där Spanien till stora delar är spelförande, men så länge ytorna är små för Fernando Torres och David Villa och de konstant tvingas spela felvända, ja då har Sverige en bra chans att skrälla i Innsbruck.

Läget i lagen

Sverige : Christian Wilhelmsson missar resten av turneningen, Niclas Alexandersson har en vadskada men kan vara aktuell för matchen mot Ryssland.

Spanien : Alla är friska.

Preliminära startuppställningar

Sverige: Anders Isaksson – Fredrik Stoor, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson – Johan Elmander, Anders Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Ljungberg – Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson.

Spanien: Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila – Andrés Iniesta, Xavi, Marcos Senna, David Silva – Fernando Torres, David Villa.

Tidigare EM-möten mellan lagen

Första mötet.

Matchen startar 18.00 och sänds i TV4 med start 17.00.

Publicerad 2008-06-14 kl 08:19
Annons
Annons
Annons