Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Inför trupputtagningen: Många frågetecken för Hamrén

Foto: Scanpix

Erik Hamrén har en del att fundera på.

Petad inför förra samlingen. Inte heller inkallad när Rasmus Elm tvingades lämna återbud. Finns det plats för Kim Källström den här gången?
På tisdagen tas landslagstruppen till de kommande VM-kvalmatcherna.

Kim Källström har länge varit given på mittfältet i det svenska fotbollslandslaget. Därför blev det av förklarliga skäl stor uppståndelse när förbundskapten Erik Hamrén valde att inte ta ut 31-åringen till träningslandskampen mot Norge tidigare i augusti, med motiveringen att Källström var för matchotränad.

Hiljemark osäker

Att inte ha med Spartak Moskva-spelaren den här gången, inför VM-kvalen borta mot Irland och Kazakstan i september, vore på ett sätt ännu mer överraskande. Inte för att han har fått mer speltid — inför måndagens ligamatch hade Källström bara gjort två korta inhopp i ligaupptakten. Men med tanke på alternativen. Elm är fortfarande inte tillgänglig, Anders Svensson har inte startat en enda match i VM-kvalet och Oscar Hiljemark, som ersatte Elm senast, är både vristskadad och orutinerad (tre A-landskamper). Återstår från senaste truppen gör Pontus Wernbloom och Albin Ekdal, och båda får därför ses som givna i truppen och högaktuella för en svensk startelva. Men att peta Källström helt vore med tanke på förutsättningarna oväntat, trots hans situation i klubblaget. Något som Hamrén var inne på vid Norge-samlingen:

- Jag hoppas att han kan få speltid och är det så att han inte har fått speltid så är han aktuell då också. Det beror på hur det ser ut med de andra spelarna som konkurrerar på den positionen, sade Hamrén då.

Mittbacksproblematik

En annan intressant fråga är vilka mittbackar Hamrén kommer att satsa på när Andreas Granqvist är avstängd mot Irland. Mot Norge valde förbundskaptenen Bolognas Mikael Antonsson och Nürnbergs Per Nilsson, men den senare utgick skadad tidigt och ersattes av West Bromwich-försvararen Jonas Olsson. Nilsson repade sig snabbt men skadade sig på nytt häromdagen i ligan. Det är oklart, men han hoppas vara spelklar till VM-kvalmatcherna.

Publicerad 2013-08-26 kl 15:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons