Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Ingen lista på ersättare till Lagerbäck: "Då har man tappat tron"

Sveriges VM-hopp kan vara över inom kort. Men förbundet har ingen lista på ersättare till förbundskapten Lars Lagerbäck.
- Har man det, då har man tappat tron, säger Lars-Åke Lagrell till fotbollskanalen.se.

Ordföranden i Svenska Fotbollförbundet Lars-Åke Lagrell är precis som det svenska landslaget på väg till Ungern och Malta för två VM-kval.
Två matcher som kan innebära att Sveriges chanser att nå Sydafrika är över.

Ändå finns ingen beredskap att utse en ny förbundskapten i stället för Lars Lagerbäck.
Det är inte ens klart att Lagerbäck får sluta om det inte blir VM.

- Jag vill inte låsa några dörrar. Det är tre saker som spelar in vid ett eventuellt byte; ett, styrelsen tycker det är läge att byta oavsett resultat; två, Lasse och Roland (Andersson) kan känna att nu räcker det; tre, sportsliga resultat gör det omöjligt att fortsätta, säger Lars-Åke Lagrell.

- Vi får se och jag vill som sagt inte låsa mig vid något.

Har ni ingen lista med namn?
- Nej, vi har ingen b-plan. Har man det, då har man börjat tappa tron. Om det blir så kan beslutsprocessen starta och sedan gå hyggligt snabbt.

Visst har du namn i huvudet?
- Jo, och det är säkert samma namn som du har. Sedan handlar det om vem vi har störst förväntningar på?

Hur snabbt måste det gå – det är väl en fördel om en ny förbundskapten kan ta över så tidigt som möjligt?
-
Jag vill inte ge någon tidsplan, då blir man stressad. När det väl är dags så får vi säga: Vi börjar nu och sedan säger vi till när vi är klara.

- Klart att det är angeläget att det inte drar ut på tiden, men det är viktigare att få till bra lösning. Tar en bra lösning två till tre veckor så får det ta det. Vi har ju kontrakt med Lasse och Roland över 2010 och vi har en ansvarig landslagschef i Lasse Richt.

Avgörandet om vem som får ta ansvaret för Sveriges landslag ligger hos styrelsen i det svenska fotbollsförbundet och Lagrell utesluter inte att man tar en tränare från utlandet.
- En svensk person har ett försprång, kan språket, spelarna och vår fotbollshistoria. Men vi har inget principbeslut om att ha en svensk tränare, säger Lagrell.

Varför är det bara styrelsen? - Det är beroende på att de ställer sina platser till förfogande och de ska känna att de är eniga och står bakom alla kring landslaget. Det enda som nytt nu jämfört med tidigare är att vi har anställd landslagschef i Lasse Richt och det är naturligt att han involveras i frågan.

Måste en ny förbundskapten gilla medierna mer än Lagerbäck?
- Jag tror inte att han ogillar medierna. Men för att svara på din fråga: ja, det måste man göra. En förbundskapten kan tycka att han är klämd men generellt så måste folk på svenska fotbollsförbundet gilla medierna för att det säljer fotboll och det är också ett reningsbad för en organisation.

Lars-Åke Lagrell är den som hållit i de tre senaste tillsättningarna av förbundskapten i Sverige och målet är att den som väl får frågan inte ska tacka nej.
- Vi misslyckades med Benny Lennartsson som tackade nej och sedan tog vi Tommy Svensson. Annars har vi lyckats med det, säger Lagrell.

Publicerad 2009-09-03 kl 14:34
Annons
Annons
Annons