Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ishak hyllar Norling: "Väldigt viktig del i min karriär"

Bundesliga

Mikael Ishak är med i landslaget för första gången.
Nu hyllar han Rikard Norling.
- Han skrev kontrakt med mig, jag fick spela väldigt mycket som ung och efter det blev jag köpt av Köln, säger han.

Foto: Bildbyrån

Mikael Ishak lämnade moderklubben Assyriska som 18-åring. Då blev han köpt av Köln efter att ha gjort avtryck i Assyriska. Den som gav honom chansen var Rikard Norling som inför säsongen 2010 tog över klubben.

- Han har varit en väldigt viktig del i min karriär. När han tog över Assyriska så valde han att göra sin första träning med juniorerna och inte med A-laget. Just då på den träningen hade jag väl min turdag, allt som jag sköt på gick in. Så han ringde upp mig på en fredag och sa att jag skulle vara med på en A-lagsträning. Jag gjorde det bra men fick inte höra något. Sedan nästa fredag samma sak och jag gjorde det bra igen. Sedan ville han skriva kontrakt med mig och efter det fick jag spela väldigt mycket som ung. Och efter det blev jag köpt av Köln, säger Ishak.

Annons

Varför ville han träna juniorerna?
- Haha, jag vet inte. Han har något för talanger. Han gillar att träna talanger och lyfta upp talanger. Det gav resultat och några miljoner på banken till Assyriska.

Nu har Mikael Ishak hunnit bli 25 år och på de snart sju åren utomlands har han förutom Köln spelat för St. Gallen, Crotone, Randers och nu Nürnberg.

- I början flyttade jag runt väldigt mycket. Jag flyttade från Assyriska till Köln när jag var 18. Efter några månader fick tränaren sparken. En ny tränare kom in med sina spelare och vi andra var tvungna att flytta, så det har inte alltid varit av egen vilja att flytta från klubbar, säger han.

- Men nu på senare år så har jag fått en stabil speltid i först Randers där jag var i två och ett halvt år och det har visat sig nu i Tyskland där jag har varit i ett och ett halvt år och fått väldigt mycket speltid där också. Så det har varit perfekta steg för mig och väldigt skönt att vi gick upp till Bundesliga från andraligan.

Annons

Trots att det var flera år sedan som han spelade för Assyriska så har han fortfarande stenkoll på klubben.

- Ja det har jag.

Hur ser du på att det är nära att klubben åker ur division 1?
- Det är såklart väldigt synd. Jag känner ju supportrar. Alla brinner för klubben och på flera år har man inte fått något tillbaka, så det är klart att man lider med fansen.

Vad betyder Assyriska för dig?
- Det är min moderklubb. Jag spelade där hela ungdomsåren. Det var väldigt seriöst när jag var där, men nu börjar man tappa publik mer och mer och har inte fått någon glädje tillbaka. Det är klart att det är surt.

Publicerad 2018-10-09 kl 06:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto