Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jildefalk drabbades av hjärtinfarkt: "Något man inte kunde föreställa sig"

Svenska Cupen

Tillsammans med Bartosz Grzelak räddade han kvar MOL Fehervar.
Men bara månader innan hade Patric Jildefalk drabbats av en hjärtinfarkt.
- Det blev en helt ny upplevelse, säger tidigare AIK-tränaren till Expressen.

Foto: Axel Boberg/Bildbyrån och Jesper Zerman/Bildbyrån.

I början av 2022 fick Patric Jildefalk sparken av Jönköpings Södra. 37-åringen gick sedermera nästan ett helt år innan han hoppade på ett nytt uppdrag, då han i mars tidigare i år flyttade till Ungern för att bli assisterande tränare åt Bartosz Grzelak i MOL Fehervar.

Tillsammans med sin tidigare AIK-kompanjon lyckades han rädda kvar den anrika, ungerska klubben i höstaligan. Men det blev också slutet på utlandsäventyret för Jildefalk.

Efter "bara" drygt tre månader i MOL Fehervar har han nu vänt hem till Sverige för att bli klubbchef i ettan norra-klubben Täby FK. I en intervju med Expressen motiverar Jildefalk varför, och berättar om en tuff period han gick igenom innan Ungern-äventyret.

Annons

- Jag drabbades tidigare i år av en hjärtinfarkt. Att vara 36 år gammal och drabbas av något som man inte ens kunde föreställa sig blev en helt ny upplevelse även det. Jag kände dock att jag återhämtade mig relativt snabbt för att kunna få vardagen att fungera igen. Framförallt med två små barn som är tre och fyra år så kände jag mig ändå pigg för att göra något mer än bara gå hemma. Jag blir för rastlös annars. Efter ett tag ringde Bartosz och frågade om jag ville hjälpa honom i Ungern, säger Jildefalk till tidningen.

- Även om jag inte har jobbat eller levt i ett annat land tidigare så hade jag ju hört hur snabbt det kan svänga med saker och ting. Så jag förberedde mig för att vi först och främst skulle göra jobbet att klara en klubb som MOL Fehervar kvar i högsta serien. Sedan tänkte jag att jag skulle ta ett nytt beslut om vad jag ville.

Annons

Han fortsätter:

- Men jag kände hur en saknad växte inom mig efter min familj och mina barn. Jag älskade varje sekund där nere och landet var ändå stabilt att leva i. Jag såg en framtid där. Men på grund av min familj och lite det att jag levde med att några månader innan drabbas av en hjärtinfarkt - det gjorde väl att jag ville vara närmare mina barn. Jag mådde bra under resans gång och så länge jag äter medicin, sköter min rehab och äter rätt så finns det ingenting som hindrar mig att leva ett normalt liv just nu. Det är jag tacksam för.

Täby FK ligger på femte plats i ettan norra-tabellen efter 14 omgångar, nio poäng bakom serieledaren Dalkurd.

Publicerad 2023-06-28 kl 19:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto