Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Källström: Landslaget är större än Kim Källström

Kim Källström erkände att Sverige var ordentligt utspelat av Ryssland i 2-0-förlusten.
- Det mesta gick fel idag, men vi förlorar mot ett bättre lag så det är inte mycket att säga om, säger han till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalens läsare har gång på gång röstat in Kim Källström i startelvan. I matchen mot Ryssland fick han åter sitta på bänken, men chansen kom efter 55 minuter. Då stod det redan 2-0 till Ryssland.

- Jag var hela tiden beredd på att hoppa in, man vet ju att man har allt att vinna när man kommer in. Samtidigt var det en ganska ordentlig uppförsbacke.

Uppgiften var minst sagt otacksam. Sverige som dittills i matchen egentligen bara haft en enda målchans, var tvungna att göra två mål för att ta sig vidare. En uppgift som visade sig bli alltför svår. Trots att både Källström och Marcus Allbäck byttes in för att skapa ett offensivt tryck, lyckades man inte att spela sig fram till några farligheter.

- Det mesta gick fel idag, men vi förlorar mot ett bättre lag så det är inte mycket att säga om, säger en besviken Källström efter matchen.

Kim Källström som i vanliga fall är en av stjärnorna i franska Lyon, har i många år haft svårt att slå sig in i den svenska startelvan. Inför EM trodde nog många att hans tur äntligen hade kommit, men Lagerbäck har i alla tre gruppspelsmatcherna bänkat Kim och satsat på Anders Svensson och Daniel Andersson på det centrala mittfältet.

- Det är klart att det har varit tufft att inte få spela. Enda chansen jag har fått att visa vad jag går för var i den här matchen, men det är inte lätt när det står 2-0. Det är tråkigt för mig personligen, men landslaget är större än Kim Källström och jag gör vad som är bäst för laget.

Fortsätter du i landslaget?

- Jadu, jag är ju 26 år, så det lär jag väl göra.

Publicerad 2008-06-19 kl 00:41
Annons
Annons
Annons