Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström nöjd med Hamréns förtroende: "Får större marginaler"

Foto: Scanpix

Kim Källström

Kim Källström åker hem till landslaget - och vet att han ska spela.
Något som ger styrka.
- Oavsett nivå på spelare så är trygghet och förtroende viktigt, säger mittfältaren.

Sverige laddar i Stockholm inför lördagens EM-kval i Montenegro. För ett drygt år sedan var Kim Källström knappt given i truppen, annat läge nu när han är given i startelvan.

- Det vet jag inte men jag hoppas givetvis få spela, säger Kim Källström och ler bakom mustaschen.

- Det är klart att det funkat bra och jag har fått en bra roll, jag tror att för alla spelare i världen oavsett nivå så är trygghet och förtroende viktigt så man kan förbereda sig i lugn och ro. Om man ser på de lag som har framgång så håller man sig med relativt få spelare, det är komplicerat när man byter för mycket.

Även i klubblaget är du numera helt given och hittar rätt med mål, vad betyder det för dig?

- Jättmycket så klart, det är klart att man föredrar att spela hela tiden och man får en helt annan typ av rytm och självförtroende i sitt spel. Sedan är det inte helt avgörande, det är inte så att allt funkar om man spelar eller så funkar inget när man inte spelar.

- Vi är alla människor och känner man ett förtroende och vet att man spelar på helgen kan man lägga upp veckorna på ett bra sätt. Då får man större marginal att göra ett misstag, är man på gränsen så är man snart på andra sidan linjen om man gör ett misstag. Det är tufft att spela med det hängande över sig även om det är en del av spelet.

Hur ser du på mötet med Montenegro?
- En klassisk kvalmatch, precis som det ska vara. Viktigt att få poäng om än inte livsavgörande. Inte så många matcher så har inte så många jokrar att bränna.

Montenegro har några skickliga spelare i Jovetic och Vucinic och för svensk del handlar det om att ha koll på defensiven:

- Det är otroligt viktigt att vi är tajta mellan lagdelarna och inte öppnar det hålet (mellan backlinje och mittfält) så de kan peta in bollen där och det gäller att fånga upp löpningarna och är starka i duellerna och kliva in på dem. Kanske pressa ner dem så de inte kommer så nära vårt mål. De spelar likt Ryssland, det är svårt att knäcka den nöten, säger Källström.

Vad betyder det om de inte får hål på er?
- Det vet man inte, varje match lever sitt liv men det är klart att ju längre matchen går och det står noll-noll ju bättre är det för oss.

Många unga spelare i landslaget - vad gör du som veteran för att få dem att ta plats?
- Man försöker hjälpa till så gått det går, det duktiga spelare som varit med en hel del och jag har inget att lära dem egentligen. De är här för att de är duktiga och förtjänar det, och vi har inte tränat tillsammans och det är ute på plan man lär känna folk.

Vad tror du Hamrén satsar på om Zlatan inte spelar?
- Vet inte och det spelar inte så stor roll vad jag tycker, men vi har använt oss av ett system med en central forward så jag tror att han kommer byta in en spelare.

Kim Källström har kontrakt på upphällningen med Spartak Moskva och redan 1 januari kan han skriva på för ny klubb.

Någon förlängning är inte högaktuell?
- Vi har inte pratat om det än, vi får se vad som händer.

Sugen på att skifta klubb?
- Det vet man inte. Vi får se vad som händer.

Publicerad 2014-11-13 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons