POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Källström varnar för Moldavien: "Svårare än förut att komma hit"

Foto: Scanpix

Kim Källström

Ett bättre fotbollslag än för fyra år sedan.
Kim Källström räknar med att EM-kvalmötet med Moldavien blir tuffare den här gången.
- Den generella känslan i gruppen är att det är en svårare motståndare, säger han inför kvällens match på Zimbrustadion i Chisinau.

Landslagsmittfältarens spontana känsla är att mindre fotbollsnationer blir allt bättre. Till den kategorin räknar han Moldavien, och trots att Sverige vann klart på Zimbrustadion för fyra år sedan räknar han med att kvällens match kommer att bli betydligt tuffare.

- Vi har spelat många matcher sedan dess och jag kommer inte riktigt ihåg allt från den matchen, men jag tror att vi vann med 4—1. Vi hade tur att vi fick mål ganska tidigt och det var klart att sådant hjälpte till, säger han.

- Det känns som att de har spelare som är snäppet vassare nu och det är ett välorganiserat lag.

Bra försvarsspel
Källström är imponerad av det han har sett av Moldavien under kvalet, och det är främst två saker som sticker ut: bra defensiv och effektiva omställningar.

- Alla har väl hört statistiken om att de inte har släppt in något spelmål under kvalet trots att de har mött ganska duktiga lag. Klart det är ett tydligt tecken på att de är skickliga på att försvara sig, säger han.

- Tror att vi kommer ha en del boll och det gäller att se upp så att vi inte blir övermodiga, kliver fram med för många och öppnar oss för kontringar.

"Skallen"
Landslaget har ett utmärkt facit mot landslag av Moldaviens kaliber. Inte en poängförlust de senaste åren i VM- och EM-kvalssammanhang. 20 matcher har gett 20 segrar.

Vad är viktigast när man spelar i den här typen av länder?
- Skallen, säger Sebastian Larsson.

Vad finns där?
- Ett lugn, en tro på det vi gör, Alla vill att vi ska ta ledningen tidigt och få lugn och ro, men fotbollen fungerar inte riktigt så. Vi måste ha tålamod, jobba på och för eller senare visar vi förhoppningsvis att vi är ett bättre lag, säger Sebastian Larsson.

- Det är viktigt att vi får tre poäng, men om det krävs tre poäng vet vi först efter tio matcher. Tar vi inte tre poäng så är vi väldigt missnöjda.

Publicerad 2015-03-27 kl 07:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå