Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Karl-Erik Nilsson vill ha EM i Sverige

Foto: Scanpix

SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson

På söndag spelas EM-finalen på Olympiastadion i Kiev. Om tolv år skulle EM kunna avgöras i Sverige.
 Svenska fotbollförbundets ordförande Karl Erik Nilsson säger att det kan bli aktuellt att ansöka om mästerskapet 2024.

 Karl Erik Nilsson har varken sett över möjligheterna till att få ekonomiskt stöd till ett framtida mästerskap eller att få med ett av grannländerna som medarrangör. Två grundförutsättningar för att arrangemanget över huvud taget skulle vara möjligt.
 -Vi har ju några år på oss. I så fall måste vi få riksdag och regering att tycka att det är en bra idé och är beredda att stötta det. Utan det stödet går det inte, säger Nilsson till TT.
 Sveriges ansökte tillsammans med Norge för tre år sedan om att få anordna EM 2016. Då drogs ansökan tillbaka - just för att varken Sveriges eller Norges regering ville stötta ett eventuellt mästerskap med statliga pengar.
 Karl Erik Nilsson har imponerats över de svenska supportrarna på plats under årets EM-slutspel och skulle gärna vilja bjuda tillbaka genom att anordna ett mästerskap i framtiden.
 -När vi ser att Sverige är den nation, bortsett från värdnationerna, som har flest supportrar på plats under EM så vore det fantastiskt att få bjuda hit Fotbollseuropa och arrangera på egen hand.

Publicerad 2012-06-27 kl 16:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons